Tgrt Haber

Liao kardeşler Apple'ı fena dolandırdı: Binlerce sahte ürünü mağazalarda orijinalleriyle değiştirdiler

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: The Verge
05 Ekim 2023 08:55 - Güncelleme : 05 Ekim 2023 09:15
Liao kardeşler Apple'ı fena dolandırdı: Binlerce sahte ürünü mağazalarda orijinalleriyle değiştirdiler
apple,iphone,ipad,dolandırıcılık

ABD'nin San Diego şehrinde 2 kardeş Apple'ı dolandırdı. Ürünlerin arızalı olduklarını iddia eden kardeşler orijinalleriyle değiştirip durdu. Hem ABD'de hem Kanada'da birçok kez şanslarını deneyen kardeşler, 8 yılın ardından yakalandı.

Zhiting Liao ve Zhimin Liao kardeşler, Çin'den iPhone ve iPad ithal etmek ve sahte ürünleri ABD ve Kanada'daki Apple mağazalarında takas etmekten 41'er ay hapis cezasına çarptırıldı. Savcılar, Zhimin Liao'nun 22 eyaletteki 105 Apple mağazasını ziyaret ettiğini, yaklaşık 720 sahte iPhone ve iPad'i takas etmeye çalıştığını, Zhiting Liao'nun ise ABD'de 18 eyalette ve Kanada'da en az 200 Apple mağazasına giderek, yaklaşık 718 sahte iPone ve iPad'i takas etmeye çalıştığını belirttiler.

Kardeşlerin üçüncüsü Zhiwei Liao'nun duruşması ise henüz gerçekleşmedi, bu ay sonu yapılacak. Savcılar, Liao kardeşlerin eşlerinin de dolandırıcılık yaptığını tespit etti. Kadınlar, suçlamaları kabul etti ve üç yıl denetimli serbestlik cezasına çarptırıldı. 

APPLE'IN ZARARI 6,1 MİLYON DOLAR

Mahkeme kayıtlarına göre, sanıklar faaliyette oldukları yaklaşık sekiz yıl boyunca mağazalarda 10 binden fazla sahte ürünü takas etmeye çalıştı. Karşılığında aldıkları orijinal ürünler daha sonra yabancı ülkelerdeki insanlara satıldı. Apple'ın toplam 6,1 milyon dolar civarında zararı oldu.

Mahkeme kayıtlarına göre, sanıklar faaliyette oldukları yaklaşık sekiz yıl boyunca mağazalarda 10 binden fazla sahte ürünü takas etmeye çalıştı.

ABD Başsavcılığı'na göre kardeşler, savunma anlaşmalarının bir parçası olarak San Diego'daki beş konuttaki hisselerinden, suçtan elde edilen 250 bin dolardan fazla gelirden ve komployla bağlantılı 200'den fazla Apple iPhone'dan vazgeçmeyi kabul etti.

Kaynak: The Verge
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...