Tgrt Haber

Akdeniz'de göçmen faciası! Libya açıklarında tekne battı: 73 ölü

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
15 Şubat 2023 18:17 - Güncelleme : 15 Şubat 2023 18:28
Fotoğraf: Arşiv
Libya,Tekne,Göçmen

Dün Libya açıklarında yaşanan tekne faciasıyla ilgili açıklama yapan Uluslararası Göç Örgütü, en az 73 göçmenin kayıp olduğunu ve kaybolanların ölü olarak kabul edildiğini, 7 göçmenin kurtarıldığını açıkladı.

Fotoğraf: Arşiv

Ülkelerinde savaşllardan kaçan düzensiz göçmenlerin dramını devam ediyor. Akdeniz'de dermek çatma teknelerle yeni bir hayat için yola çıkan göçmenler, felaketlerle karşı karşıya kalıyor. Dün Libya, açıklarında dün düzensiz göçmenleri taşıyan bir teknenin battığı belirtilerek, en az 73 göçmenin kayıp olduğu ve ölü olarak kabul edildiği belirtildi.

Tekne faciasından sadece 7 kişinin sağ olarak kurtarıldığını aktaran IOM, şuana kadar Libya Kızılayı ve polisi tarafından 11 kişinin cansız bedenine ulaşıldığını açıkladı.

YILIN BAŞINDA BU YANA 130 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Bu yıl 130'dan fazla düzensiz göçmen, Akdeniz üzerinden Avrupa’ya gittikleri sırada hayatını kaybetti. IOM, Kayıp Göçmenler Projesi kapsamında geçtiğimiz yıl bin 450'den fazla düzensiz göçmenin hayatını kaybettiğini ifade etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...