Tgrt Haber

Libya'da binlerce kişiyi öldüren sel suları işte böyle geldi! Kayıplar bulunamıyor

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: İhlas Haber Ajansı, Anadolu Ajansı
13 Eylül 2023 09:35 - Güncelleme : 13 Eylül 2023 10:11
libya,sel,fırtına

Libya'yı yerle bir eden Daniel Fırtınası nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 6 bini geçti, 10 bin kişinin hala kayıp olduğu belirtildi. Acil insani yardım bekleyen ülkede felaketin boyutu çekilen görüntülerle ortaya çıktı. Görüntülerde, sel sularının dere yatağından hızla şehir merkezine geldiği, köprü üstündeki araç sürücülerinin kaçıştığı anlar yer aldı.

Daniel Fırtınası'nın yıkıp geçtiği Libya'daki sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı 6 bini aştı, 10 bin kişinin ise halen kayıp olduğu açıklandı. Ülkede felaket anında ortaya çıkan görüntüler, krizin boyutunu gözler önüne serdi. Görüntülerde, sel sularının şehir merkezine doğru hızla ilerlediği anlar görüldü. İnsanların arabalarıyla hızla kaçmaya çalıştığı anlarda sel sularının dere yatağından hızla akarak geldiği anlar görüntülerde yer aldı.

Libya'da binlerce kişiyi öldüren sel suları işte böyle geldi! Kayıplar bulunamıyor

KİMLİK TESPİTİ YAPILAMIYOR

Libya'nın doğusundaki Temsilciler Meclisi (TM) tarafından atanan hükümetin İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Tarık el-Harraz, ülkenin doğusunu etkisi altına alan sel felaketinde yalnızca Derne'de ölenlerin sayısının 5 bin 300 kişiyi aştığını söyledi.

Selde hayatını kaybeden ve kimlik tespiti yapılanlardan 1300 kişinin naaşının toprağa verildiğini aktaran Harraz, sel felaketinde bazı ailelerin tamamının yok olması dolayısıyla kimlik tespiti yapılamayan çok sayıda ceset bulunduğunu ve bunların şu an defnedilemeyeceğini belirtti. Harraz, hayatını kaybedenlerin sayısının 10 bini aşabileceğini belirtti.

Libya'da binlerce kişiyi öldüren sel suları işte böyle geldi! Kayıplar bulunamıyor

Derne'de sel felaketinden ölenlerin sayısının 10 bini aşabileceğini ifade eden Harraz, "Halen bulunamayan çok sayıda ceset var ve şu anda Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Mısır'dan gelen uzman kurtarma ekipleri sele kapılarak denize sürüklenen cesetleri kurtarmak için çalışıyor." dedi.

Libya'da binlerce kişiyi öldüren sel suları işte böyle geldi! Kayıplar bulunamıyor

YAĞIŞ SON 40 YILIN EN YÜKSEĞİ

Orta Akdeniz'de etkili olan ve 10 Eylül'de Libya'nın doğusunu vuran "Daniel" fırtınası, Bingazi, Beyda, Merc, Suse ve Derne kentlerinde sel felaketine neden olmuştu. Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, sel felaketi nedeniyle ülke genelinde 3 günlük yas ilan etmiş, Libya Başkanlık Konseyi de kardeş ülkelere ve uluslararası kurumlara sel felaketinden zarar gören bölgeler için yardım çağrısında bulunmuştu.

Libya'da binlerce kişiyi öldüren sel suları işte böyle geldi! Kayıplar bulunamıyor

Kızılhaç da Libya'daki sel felaketinde kayıp kişi sayısının 10 bine ulaştığını belirtmişti. Libya'nın doğu bölgelerindeki yağış miktarının son "40 yılın en yükseği" olduğu ifade ediliyor.

Öte yandan Libya'da yönetim, Muammer Kaddafi'nin 2011'de devrilip öldürülmesinden bu yana doğu ve batı olarak ikiye bölünmüştü. Batıda Birleşmiş Milletler (BM) tarafından tanınan Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe görev yaparken, doğuyu ise "Başbakan" Ossama Hamad yönetiyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı, Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...