Tgrt Haber

Libya'da Hristiyanlığa geçen 6 kişi idam cezasına çarptırıldı

03 May 2023 09:05 - Güncelleme : 03 May 2023 09:20
Libya'da Hristiyanlığa geçen 6 kişi idam cezasına çarptırıldı
libya,idam,hristiyan

Libya'da Hristiyanlığa geçen 6 kişi ölüm cezasına çarptırıldı. Güvenlik güçleri tarafından gözaltına alınan kadınlar ve erkeklerden oluşan altı kişilik grup için aktivistler harekete geçti. 

Libya'da kadınlar ve erkeklerden oluşan altı kişilik grup mart ayında güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındı. Altı Libyalının ceza kanununun 'temel anayasal ilkeleri veya toplumsal düzenin temel yapılarını değiştirmeyi' ya da devleti devirmeyi amaçlayan görüşler yaymaya yönelik her türlü girişimi ve kitap sahibi herkesi cezalandıran 207. maddesi uyarınca suçlandığı belirtildi.

''İslam'ı bırakmaya ikna etmeye çalışan bir çete'' olarak suçlanan altı kişinin avukatlarından biri, ailelerinin tutuklandıklarını itiraflarının videolarının ISA tarafından internette yayınlanmasıyla öğrendiklerini söyledi. The Guardian'ın haberine göre, videolardan biri, mühendis ve bir çocuk babası Seyfao Madi'nin 2017'de Hristiyanlığa geçtiğini ve başkalarını da Hristiyanlaştırmaya çalıştığını itiraf ettiğini gösteriyordu. 

ANAYASAYA AYKIRI

İnsan hakları örgütü Humanists International'a göre, Libya'nın mevzuatı büyük ölçüde dine dayanıyor. 2011'de eski lider Muammer Kaddafi'nin devrilmesinden sonra yazılan geçici bir anayasa, gayrimüslimlere inançlarını uygulama özgürlüğünü garanti ediyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...