Tgrt Haber

İngiltere'de başbakanlık için yarışan Liz Truss'tan skandal Türkiye planı: Ruanda gibi göçmen göndereceğiz

Editör: Deniz Çağıl / Kaynak: TGRT Haber
16 Temmuz 2022 15:44 - Güncelleme : 16 Temmuz 2022 16:43
İngiltere'de başbakanlık için yarışan Liz Truss'tan skandal Türkiye planı: Ruanda gibi göçmen göndereceğiz
liz truss,

İngiltere'de Boris Johnson'dan boşalan Muhafazakar Parti liderliği için aday olan isimlerinden Dışişleri Bakanı Lis Truss, göçmenleri Ruanda'ya gönderme planının genişleteceğini ifade etti. Milletvekillerine seslenen Truss, başbakan olması durumunda aralarında Türkiye ve İspanya'nın da bulunduğu bazı ülkelerle müzakere görüşmelerine başlayacağını açıkladı. Öte yandan nisan ayındaki Ruanda planı tepki toplamıştı.

İngiltere'de Boris Johnson'ın istifası sonrası boşalan Muhafazakar Parti genel başkanlığı için aday olan Dışişleri Bakanı Liz Truss, Başbakan olursa tartışmalı göçmenleri Ruanda'ya gönderme planını Türkiye gibi ülkelere de genişleteceği vaadinde bulundu.

Daily Mail'de yer alan habere göre Truss, milletvekillerine özel olarak, liderliği kazanması halinde ülkelerine gelen göçmenlerin alınmamasını sağlamak için daha fazla ülke ile müzakerelere başlayacağını  belirtti.

Haberde, Truss'a yakın kaynaklar, İspanya'yı da kapsama durumunun zor olduğunu ifade ederken Türkiye'nin dünyanın en büyük mülteci nüfusuna sahip olduğunu ve buna rağmen olası bir varış noktası olarak kabul edildiği görüşünü bildirdiği yazıldı. Bu iddialara rağmen Türkiye'nin 2015 yılında Suriyeli mülteci dalgasının yükünü çektikten sonra, yeni bir mülteci akınıyla başa çıkma kapasitesine sahip olmadığı yazıldı.

İngiltere'de başbakanlık için yarışan Liz Truss'tan skandal Türkiye planı: Ruanda gibi göçmen göndereceğiz

ERDOĞAN'IN SÖZLERİ HATIRLATILDI

Haberde ayrıca, "Afganistan'ın düşmesinden sonra geçen yıl konuşan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, diğer AB ülkelerine 'Afgan göçünün yükünü taşımaları' çağrısında bulundu" ifadelerine de yer verildi.

RUANDA KARARI TEPKİ TOPLAMIŞTI

Öte yandan, Başbakan Boris Johnson, 14 Nisan'da yaptığı açıklamada, 1 Ocak'tan itibaren İngiltere'ye yasa dışı giriş yapan herkesin Ruanda'ya gönderileceğini ve oraya yerleştirileceğini açıklamıştı. Plana muhalefetin yanı sıra sivil toplum kuruluşları tepki göstermişti.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
çiftçi17 Aralık 2018 08:24

yeni yılda sigorta primlerinde indirim yapılsın artık.

Sonraki Haber Yükleniyor...