Tgrt Haber

Macron'un çaresizliği diline vurdu: Aşırı sağı engelleyemiyoruz

04 Nisan 2022 15:46 - Güncelleme : 04 Nisan 2022 16:00
Macron, aşırı sağcı seçmenlerin sorunlarına gerçek çözüm bulunabileceğini, aşırıya meyilli insanların ikna edilmesi gerektiğini söyledi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ülkede son 5 yılda yükselen aşırı sağ yapılanmalarını engelleyemediğini itiraf etti. Toplumun birçok sorundan etkilendiğini belirten Macron, bunların korkuya neden olduğunu söyledi.

Macron, aşırı sağcı seçmenlerin sorunlarına gerçek çözüm bulunabileceğini, aşırıya meyilli insanların ikna edilmesi gerektiğini söyledi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, France Inter radyosundan yaptığı konuşmasında çok çarpıcı açıklamalara imza attı. Çevre, jeopolitik ve sosyal medya ile ilgili birçok sorunun olduğunu belirten Macron, bunların korkuya neden olduğunu söyledi.

Aşırı sağ hareketlerin bu korkuyla tetiklendiğini belirten Macron, son 5 yılda aşırı sapla ilgili sorunlardan kaçmadığını ancak yükselişi engelleyemediğini dile getirdi. Macron, aşırı sağcı seçmenlerin sorunlarına gerçek çözüm bulunabileceğini, aşırıya meyilli insanların ikna edilmesi gerektiğini söyledi.

HÜKÜMETE TEPKİLER BÜYÜYOR

Öte yandan Fransa'nın başkenti Paris, pazar günü Sarı Yelekliler başta olmak üzere birçok grubun düzenlediği protestolara ev sahipliği yaptı. Paris'teki Cumhuriyet Meydanı'nda evsizler, oturumu olmayanlar, aşırı sağ karşıtları, anti-kapitalistler ve Cezayir muhalifleri gibi farklı gruplar gösteri yaptı.

Meydanda toplanan Sarı Yelekliler, Kasım 2018'den bu yana düzenledikleri protestolarda maruz kaldıkları polis şiddetini kınadı. Gösterilerde polis şiddeti sonucu yaralananların fotoğraflarını sergileyen Sarı Yelekliler, sorumluların cezasız kalmasına tepki gösterdi. Anti-kapitalist grup ise hükümetin halkın alım gücünü yitirmesine neden olan yanlış sosyal ve ekonomik politikalarına tepki için meydanı doldurdu.

AŞIRI SAĞÇILAR MEYDANLARA İNDİ

Paris'teki diğer önemli bir gösteri ise aşırı sağ karşıtları tarafından gerçekleştirildi. Göstericiler bazı siyasi partilerin göçmen ve yabancı karşıtı söylemlerini protesto ederek hükümetin ırkçılığa karşı daha fazla önlem almasını talep etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...