Tgrt Haber

Macron Biden’a uymayacak! Putin’e ‘kasap’ demeyeceğim

Editör: Ferhat Erdemir / Kaynak: Anadolu Ajansı
28 Mart 2022 09:43 - Güncelleme : 28 Mart 2022 10:51
Macron Biden’a uymayacak! Putin’e ‘kasap’ demeyeceğim

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya lideri Vladimir Putin için “O bir kasap” ifadesini kullanmıştı. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Biden gibi olmayacağını, Putin’e ‘kasap’ demeyeceğini söyledi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ABD Başkanı Joe Biden gibi Putin’e “kasap” demeyeceğini açıkladı.

France 3 kanalında Rusya'nın Ukrayna'da başlattığı savaş ile ilgili açıklamalarda bulunan Macron, savaşı durdurmak istediklerini belirten Macron, bunu yaparken "sözlerde ve eylemlerde gerilimin artırılmaması" gerektiğini söyledi. 

PUTIN’E “KASAP” DEMEYECEĞİM

Putin ile görüşmeye devam ettiğini belirten ve onun için "kasap" ifadesi kullanmayacağını kaydeden Macron, "Biz, Avrupalılar olarak coğrafyamızı ve tarihimizi unutmamalıyız. Rus halkına karşı savaşta değiliz." dedi.

‘ABD VE RUSYA ARASINDAKİ SAVAŞTA YOKUZ’

Washington ve Moskova arasındaki "soğuk savaşta" Avrupa'nın yer almadığını vurgulayan ve Mariupol’da insani operasyon düzenlenmesi için Putin ile telefonda görüşeceğini söyleyen Macron daha önce yaptığı açıklamada, Türkiye ve Yunanistan ile Ukrayna'nın Mariupol kentini terk etmek isteyenler için insani operasyon düzenleyeceklerini bildirmişti.

BIDEN: PUTIN BİR KASAP

Biden, Polonya'nın başkenti Varşova'daki Ukrayna mülteci kampını ziyaret ettiğinde Putin için “O bir kasap" ifadesini kullanmıştı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...