Tgrt Haber

Emanuel Macron, Putin'i sert sözlerle eleştirdi: İkiyüzlülük yaptı

25 Şubat 2022 09:50 - Güncelleme : 25 Şubat 2022 10:24
Emanuel Macron, Putin'i sert sözlerle eleştirdi: İkiyüzlülük yaptı

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırılarını Brüksel'de olağan üstü zirvede değerlendiren Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron, Putin'in ikiyüzlülük yaptığını söyledi.

Vladimir Putin, 24 Şubat’ın ilk saatlerinde verdiği emir ile Rusya-Ukrayna savaşı başlattı. Birçok ülkeden Rusya’ya tepki ve yaptırım kararları peş peşe geldi.

Putin’in tüm yaptırım kararlarına rağmen geri çekilmeyeceklerini açıklamasının ardından Rus ordusu Başkent Kiev başta olmak üzere Harkov, Odessa ve Sumi kentlerine saldırıları yoğunlaştırdı.

Rusya'nın saldırılarında siviller de hedef oldu.Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya’nın Ukrayna yönelik saldırılarının ilk gününde 137 kişinin hayatını kaybettiğini, 300’den fazla kişinin de yaralandığını açıkladı.

MACRON’DAN PUTİN’E TEPKİ

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı ve tüm yaşanan gelişmelerin görüşüldüğü AB Liderler Zirvesi bitiminde, AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, AB Konseyi Başkanı Charles Michel ve AB Dönem Başkanı Fransa'nın Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ortak basın toplantısı düzenledi. Toplantı da Macron, Rusya Devlet Başkan'ı Putin'in ikiyüzlü davrandığına ve savaşı seçerek yanlış hareket ettiğine belirtti.

"PUTİN İKİYÜZLÜLÜK YAPTI"

Macron, Rusya'nın ayrılıkçı sözde yönetimleri tanıma kararının birkaç saat öncesine kadar Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Minsk Anlaşmalarının uygulanmasının detaylarını konuştuklarını ifade ederek, "Dolayısıyla burada kesinlikle bir ikiyüzlülük vardı." değerlendirmesini yaptı.

"PUTİN SAVAŞI SEÇTİ"

Bir soru üzerine Macron, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'nin kendisinden, Putin’e ulaşarak, ateşkes talebinde bulunmasını istemesi üzerine Rus lider ile görüştüğünü söyledi. Macron, "Ama gördüğünüz gibi herhangi bir etki yaratmadı çünkü Rusya Devlet Başkanı savaşı seçti." dedi.

"AVRUPA BİRLİĞİ ORDUSU" İMASI YAPTI

Bu krizin Avrupa'nın savunmasında özerklik konusunun önemini gösterdiğini vurgulayan Macron, "Bu konu, son aylarda gündemimizdeydi ancak gelecek aylarda ve yıllarda bu meseleye daha fazla ağırlık vereceğiz. Maalesef Avrupa'nın bir güç haline gelip eyleme geçmekten başka çaresi yok." ifadesini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...