Tgrt Haber

Maduro'dan İsrail saldırılarına sert tepki: Canlı yayımlanan bir soykırım bu

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Tgrthaber.com.tr / Çeviri
04 Mart 2024 11:55 - Güncelleme : 04 Mart 2024 12:15
Maduro'dan İsrail saldırılarına sert tepki: Canlı yayımlanan bir soykırım bu
venezuela,israil,gazze

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının canlı yayımlanan bir soykırım olduğunu söyleyerek tepki gösterdi. 

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları 150. günde de devam ederken ateşkes görüşmeleri bıçak sırtı bir şekilde sürüyor. Fakat İsrail'den ateşkese dair olumlu sinyaller gelmiyor. Dünyanın dört bir yanından ise hem ateşkes çağrıları hem de İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya tepkiler gelmeye devam ediyor. 

Son olarak Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Gazze'de yaşananları, ''21. yüzyılda felaket ve talihsiz bir olay'' olarak yorumladı. Venezuela halkının da İsrail'in saldırılarına karşı kitlesel tepkileri olduğuna dikkat çeken Maduro,  "Gazze'de yaşananlar canlı ve sosyal medyada yayınlanan ilk soykırım'' dedi. 

''YETER ARTIK BU KATLİAMLAR''

Maduro şunları söyledi:

"Venezuela halkı, "İsrail" hükümetinin Filistin halkına yönelik saldırı ve soykırımını güçlü bir şekilde reddetmek için sokaklara döküldü... Yeter artık bu katliamlar!''

Maduro'dan İsrail saldırılarına sert tepki: Canlı yayımlanan bir soykırım bu - 1. Resim

Maduro, Gazze'de ateşkes çağrısı yapan Latin Amerika'nın net pozisyonuna vurgu yaparken, milyonlarca insanın ve düzinelerce hükümetin endişesine dikkat çekti. 

İSRAİL-HAMAS ARASINDAKİ MÜZAKERELER

Tel Aviv yönetimi ile Hamas arasında, esir takası mutabakatı kapsamında Mısır'ın başkenti Kahire'de 13 Şubat'ta toplantı yapılmıştı.

Daha sonra bu müzakereler Fransa'nın başkenti Paris'te devam etmişti. Paris müzakereleri, Mossad Başkanı David Barnea başkanlığındaki İsrail heyeti, CIA Direktörü William (Bill) Burns, Katar Başbakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, Mısır İstihbarat Şefi Abbas Kemal ve Hamas heyetinin katılımıyla 24 Şubat'ta sonlanmıştı.

İsrail savaş kabinesi, müzakerelere devam edilmesi için Katar'ın başkenti Doha'ya "düşük seviyeli bir heyet gönderilmesini" kararlaştırmıştı.

Kaynak: Tgrthaber.com.tr / Çeviri
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...