Tgrt Haber

İtalya başbakanı Mario Draghi: Putin Ukrayna'yla ateşkes için koşulların oluşmadığını söyledi

31 Mart 2022 16:26 - Güncelleme : 31 Mart 2022 16:46
İtalya başbakanı Mario Draghi: Putin Ukrayna'yla ateşkes için koşulların oluşmadığını söyledi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İtalya Başbakanı Mario Draghi ile görüştü. Draghi, Putin'in Ukrayna'da ateşkes için gerekli koşulların sağlanmadığını söylediğini iletti. Draghi, iki ülke arasındaki barış görüşmelerinde Türkiye'nin de çok önemli bir oynadığını belirtti.

İtalya Başbaşaknı Mario Draghi ile Rusya Devlet Başkanı telefonda görüştü. Draghi, Putin'in kendisine Ukrayna'da ateşkes için koşulların henüz sağlanmadığını söylediğini açıkladı. Draghi, Putin'in Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile görüşmesi için henüz erken olduğunu söylediğini duyurdu.

Draghi, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırılarının ardından artan savunma harcamaları için İtalya'nın 2028'de NATO'nun GSYİH'nın yüzde 2'sini savunmaya harcama hedefine ulaşacağını ve bunun koalisyon üyeleri arasında bir ihtilaf olmadığını da belirtti.

Ancak Draghi, hükümetin yaklaşan ekonomik tahmin belgesinin savunma harcamalarında belirli bir artış göstermediğini söyledi.

''TÜRKİYE BARIŞ SÜRECİ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ ROL OYNUYOR''

Öte yandan Draghi, rusya-Ukrayna savaşında Türkiye'nin taraflar arasında üstlendiği rolün çok önemli olduğunu şu sözlerle ifade etti:

"Türkiye, barış sonucu getirecek müzakere sürecini başlatmak için çok çok önemli bir rol oynuyor. Bunu jeostratejik konumu ve çatışmanın tüm taraflarıyla olan ilişkileri sayesinde yapabiliyor. Burada tüm ülkeler, bu yönde Türkiye ile iş birliği yapmaya hazır."

''CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE MUTABIK KALDIK''

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile geçen hafta Brüksel'de yaptığı toplantı hatırlatılan ve burada Eurosam’ın Samp-T hava savunma sisteminin gündeme gelip gelmediği sorusu üzerine Draghi, "Fransa, İtalya ve Türkiye'nin hem bu konuyu (Eurosam) hem de genel anlamda ticari ilişkileri yeniden inşa etmek ve pekiştirmek üzere birkaç yıl önce üzerinde konuşulan bir proje üzerinden görüşmesi üzerinde mutabık kaldık." ifadesini kullandı.

Draghi, üç ülkenin ne zaman görüşeceğine dair ise şunları kaydetti:

"Görüşmek için halen bir tarih belirlendiğini düşünmüyorum. Gelecek haftalarda bunun nerelerde olacağına dair üzerinde çalışılıyor. Türkiye ile genel anlamda ilişkiler, gerçekleştirilen bazı eylemlerin de etkisiyle iyileşti ama hala yapılacak çok şey var."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...