Tgrt Haber

Ukrayna'da 3. tahliye operasyonu başladı

06 May 2022 09:54 - Güncelleme : 06 May 2022 10:09
Ukrayna'da 3. tahliye operasyonu başladı

Rus saldırılarından en büyük darbeyi alan Mariupol'da sivillerin tahliyesi devam ediyor. Birleşmiş Milletler ve Kızıl Haç sivilleri Mariupol'dan tahliye etmek için üçüncü operasyonu başlattı.

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırıları devam ederken sivillerin tahliyesi de sürüyor. Saldırılardan en ağır darbeyi alan Mariupol'dan sivillerin tahliyesi için 3. operasyon başladı. Birleşmiş Milletler ve Uluslararası Kızılhaç Komitesinin yürüteceği tahliye, Azovstal fabrikası ve Mariupol'dan güvenli geçişi sağlayacak.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, BM Güvenlik Konseyi'ne verdiği demeçte, Birleşmiş Milletler ve Uluslararası Kızılhaç Komitesi'nin (ICRC), Ukrayna'nın liman kenti Mariupol ve Azovstal çelik tesisinden sivilleri tahliye etmek için üçüncü bir operasyon başlattığını söyledi.

500 SİVİL NAKLEDİLDİ

Guterres, BM Güvenlik Konseyi'ne yaptığı sunumda "Şimdiye kadar toplamda yaklaşık 500 sivil, acımasız bombardıman ve kıt su, yiyecek ve sanitasyon altında yaşadıktan sonra uzun zamandır beklenen rahatlamayı buldu" ifadelerini kullandı. Moskova ve Kiev ile devam eden koordinasyonun önemine değinen Guterres, "Bunun sivillerin savaştan güvenli bir şekilde geçişine ve insani yardıma izin vermek için daha fazla insani koridora yol açacağını umuyorum" dedi.

BM personeline Ukraynalı anneler, çocuklar ve büyükanne ve büyükbaba travmaları anlattığı belirtildi. Bazılarının acil tıbbi müdahaleye ihtiyacı olduğu kaydedildi.

MARİUPOL TİYATROSUNDA 600 SİVİL ÖLDÜ 

Öte yandan 16 Mart’ta Rus güçlerinin saldırısına uğrayan Mariupol Tiyatrosu'nda hasar ve can kaybına ilişkin yapılan inceleme, hayatını kaybedenlerin 600'ü aştığını ortaya koydu. 16 Mart'ta Mariupol'daki Donetsk Akademik Drama Tiyatrosu'nun bombalaması, bugüne kadar sivillere yönelik bilinen en ölümcül saldırı olarak öne çıkıyor. Saldırının aslında tahmin edilenden çok daha ölümcül olduğuna, binanın içinde ve dışında 600'e yakın kişinin öldüğüne dair kanıtlar buldu. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...