Tgrt Haber

Rusya'nın Mariupol'deki Türkler tahliye iddiasına yalanlama

17 Nisan 2022 16:15 - Güncelleme : 17 Nisan 2022 16:30
Rusya'nın Mariupol'deki Türkler tahliye iddiasına yalanlama

Rusya Savunma Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talebi doğrultusunda Mariupol'deki camide mahsur kalan 150'den fazla Türk'ün kurtarıldığını duyurdu. Kanuni Sultan Süleyman Camii Dernek Başkanı İsmail Hacıoğlu Rusya'nın açıklamalarını yalanladı.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali 53. günde de sürerken en büyük hasarı alan şehirlerden biri Mariupol'den Türkiye için sevindirici bir haber geldiği iddia edildi. Rus ordusunun saldırılarından korunmak için Mariupol'de bulunan Kanuni Sultan Camisi'ne sığınan Türklerin özgür kaldığı iddia edildi.

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Kanuni Sultan Süleyman Camisi'nde haftalardır mahsur kalan 150'den fazla Türk vatandaşının kurtarıldığı bildirildi. Kanuni Sultan Süleyman Camii Dernek Başkanı İsmail Hacıoğlu, Rusya Savunma Bakanlığını yalanladı.

Rusya'nın Mariupol'deki Türkler tahliye iddiasına yalanlama

''ERDOĞAN TALEP ETTİ İDDİASI''

Rusya Savunma Bakanlığı açıklamasında, "Rus özel kuvvetleri, Erdoğan'ın talebi üzerine Türk camisindeki esirleri kurtardı. Erdoğan'ın talebi üzerine düzenlenen kurtarma operasyonunda, yabancı paralı askerler de dahil olmak üzere 29 militan öldürüldü" ifadelerine yer verildi.

''CAMİMİZDE TÜRK VATANDAŞI YOK''

Rusya’nın açıklamalarına tepki gösteren İsmail Hacıoğlu, “Süleymaniye Camii’nde herhangi bir Türk vatandaşımız yoktu. 10 civarında sığınmış insan vardı zaten bunların hepsi Ukrayna vatandaşı.” dedi. Hacıoğlu, “Mariupol şehrinde şu anda 24 Türk vatandaşı var ve bunlar 4 haftadır Rus kontrolündeki mahallelerde. Camimizde Türk vatandaşı kimse yok ve esir alınan kimse olmadı, bu söylentilere inanmak abes ile iştigal…” açıklamasını yaptı.

Rusya'nın Mariupol'deki Türkler tahliye iddiasına yalanlama

Kanuni Sultan Süleyman Camii Dernek Başkanı İsmail Hacıoğlu'nun yalanlamasından önce Rusya Savunma Bakanlığı, operasyonun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine 16 Nisan'da (dün) gerçekleştirildiğini açıklamıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...