Tgrt Haber

Medvedev'den Almanya'ya tehdit: Putin'i tutuklarlarsa Rusya'ya savaş ilanı olur

23 Mart 2023 16:33 - Güncelleme : 23 Mart 2023 16:50
Medvedev'den Almanya'ya tehdit: Putin'i tutuklarlarsa Rusya'ya savaş ilanı olur
dmitriy medvedev,rusya,vladimir putin,almanya

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitriy Medvedev, Almanya'ya resmen savaş tehdidinde bulundu. Almanya'nın kendi topraklarında Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin (UCM) Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin için tutuklama kararını uygulaması durumunda bunun Rusya'ya karşı savaş ilanı olduğunu söyledi.

Rus medyasına röportaj veren Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitriy Medvedev, Almanya Adalet Bakanı Marco Buschmann'ın UCM'nin aldığı karar doğrultusunda Rus lider Putin'in Almanya'ya gelmesi durumunda 'tutuklanacağı' açıklamasını değerlendirdi.

Medvedev, “Hayal edelim, açıkçası bu hiçbir zaman gerçekleşmeyecek olan bir durum, ama yine de gerçekleştiğini hayal edelim. Nükleer bir devletin başkanı (Putin) Almanya topraklarına gitti ve tutuklandı. Bu ne demektir? Bu, Rusya Federasyonu'na karşı savaş ilanı olur. Bu durumda tüm füzelerimiz Bundestag'a (Almanya Federal Meclisi) ve Şansölye'nin (Almanya Başbakanı Olaf Scholz) ofisine uçar” ifadelerini kullandı.

''UKRAYNA'YA SİLAH TESLİMİ NÜKLEER KIYAMETİ YAKINLAŞTIRIR''

İngiltere'nin Ukrayna'ya seyreltilmiş uranyum içeren mühimmat göndermeye yönelik planına da değinen Medvedev, “Yabancı silahların Ukrayna'ya teslim edildiği her gün, nükleer kıyameti daha da yakınlaştırıyor" dedi.

Öte yandan UCM geçtiğimiz cuma günü, çocukları Ukrayna'dan yasa dışı yollarla sınır dışı etmekle suçladığı Putin hakkında tutuklama emri çıkarmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...