Tgrt Haber

Meksika'daki cesetlerin sayısı artıyor! 8 cansız beden tatil beldesinde bulundu

26 Nisan 2023 12:27 - Güncelleme : 26 Nisan 2023 12:37
Meksika'daki cesetlerin sayısı artıyor! 8 cansız beden tatil beldesinde bulundu
meksika,ceset

Nisan başlarında Meksika'nın Quintana Roo eyaletindeki turizm merkezi Cancun kentinde bir otel yakınlarında 4 kişinin ölü olarak bulunmasının ardından aynı bölgede 8 ceset daha bulundu.

Meksika'nın turizm endüstrisinin gözde mekanlarından Cancun'da cinayet olaylarındaki artış sürüyor. Nisan başlarında bir otelin yakınlarında 4 kişi ölü bulunmasının ardından 8 ceset daha bulundu. Cesetler, polisin hafta sonu kentin plaj ve otel bölgesine yaklaşık 15 kilometre mesafedeki orman ve göletlerde yaptığı aramalarda bulundu.

Eyalet Başsavcısı Oscar Montes de Oca, cesetlerden beşinin terk edildiği düşünülen bir şantiyede bulunduğunu söyledi. 5 cesedin şantiyeye bir hafta ila iki ay önce atıldığı, ormanlık alanda bulunan diğer üç cesedin ise daha önceden kayıp olduğu bilinen kişilere ait olduğu belirtildi.

Oca, cesedi bulunan 8 kişinin kimlik tespitinin yapılarak ölüm nedenlerinin araştırılacağını söyledi.

MEKSİKA'DA 112 BİNDEN FAZLA KAYIP VAR

Cinayetlerin arkasında Karayip kıyılarında uyuşturucu ticaretinin kontrolü için savaşan uyuşturucu kartellerinin olduğuna inanılıyor. Cesetler genelde kullanılmayan, erişimi zor alanlara atılıyor.

112 binden fazla kişinin kayıp olduğu belirtilen Meksika'da son dönemde gizli mezar yerleri konusunda aramalar yoğunlaştı.

Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...