Tgrt Haber

Meksika'da toplu mezar bulundu: 11 ceset çıkarıldı

09 Mart 2022 10:01 - Güncelleme : 09 Mart 2022 10:07
Meksika'da toplu mezar bulundu: 11 ceset çıkarıldı

Meksika’nın Sonora eyaletinde gizli bir mezarda yapılan kazıda, kimlikleri henüz belirlenemeyen 11 kişinin cesedine ulaşıldı.

Meksika’da son yıllarda yapılan araştırmalar doğrultusunda çete savaşlarına kurban gitmiş çok sayıda kişinin boş arazilere gömülmüş cesetleri bulunuyor.

En son Meksika basınında çıkan haberde, Sonora eyaletine bağlı an Luis Rio kasabasında, gizli bir mezardan çok sayıda ceset çıkarıldığı aktarıldı. Yetkililer, mezardan çıkarılan cesetlerin ikisi kadın toplam 11 kişiye ait olduğunu kaydetti.

Kriminal Soruşturma Dairesinden (AMIC) yapılan açıklamada, cesetlerin yanında çok sayıda kişisel eşyanın da tespit edildiğini belirtti.

94 BİN 500 KİŞİDEN HABER ALINAMIYOR

Kurbanların çeteler arasındaki hesaplaşma sonucunda öldürüldüğü düşünülüyor. Meksika'da kayıpları arama komisyonu raporlarına göre, ülkede kayıp ihbarı verilen 94 bin 500 kişiden haber alınamıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...