Tgrt Haber

Moskova, ABD'li senatöre ceza kesecek! 'Ruslar ölüyor, en iyi harcamamız' demişti

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: TGRT Haber
29 May 2023 13:16 - Güncelleme : 29 May 2023 13:30
Moskova, ABD'li senatöre ceza kesecek! 'Ruslar ölüyor, en iyi harcamamız' demişti
Rusya,Lindsey Graham

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ile yaptığı görüşmede "Rusya ölüyor, yaptığımız en iyi harcama" sözlerini kullanan ABD Senatörü hakkında Moskova yönetimi, soruşturma kararı aldı.

ABD’li Senatör Lindsey Graham, Rusya'yı kızdırdı. Rusya Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna’ya yönelik finansal yardımlar hakkında, “Ruslar ölüyor, yaptığımız en iyi harcama” ifadelerini kullanan Graham hakkında cezai soruşturma başlattı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Rusya Soruşturma Komitesi’nin başlattığı soruşturma hakkında bilgilendirmede bulundu. Açıklamada "Videoda ABD'li Senatör Lindsey Graham, Ukrayna Devlet Başkanı ile görüşmesi sırasında ABD'nin Rus vatandaşlarının öldürülmesine mali olarak dahil olduğunu söylüyor. Bu gerçek, Rusya Soruşturma Komitesi müfettişleri tarafından uygun bir hukuki değerlendirmeye tabi tutulacaktır” denildi.

ZAKHAROVA: ASLA UNUTMAYACAĞIZ

Öte yandan Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zakharova, Graham’ın sözlerine ilişkin yaptığı açıklamada, “Amerika Birleşik Devletleri'nden neredeyse her hafta Kiev'e yeni askeri yardım haberi geliyor. Amerika siyaset kurumunun Ukrayna'nın temel amacının mümkün olduğunca çok Rus öldürmek olduğu yönündeki açıklamasını hatırlıyoruz. Bu öldürme ideolojisinin dünyanın dört bir yanındaki Ukrayna büyükelçileri tarafından desteklendiğini hatırlıyor ve biliyoruz. Bunu asla unutmayacağız” ifadelerini kullandı.

ZELENSKİ İLE GÖRÜŞMESİNDE SÖYLEMİŞTİ 

Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham, 26 Mayıs’ta Ukrayna’nın başkenti Kiev’de Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ile bir araya gelmişti. Görüşmeye ilişkin Ukrayna Devlet Başkanlığı’ndan yayınlanan görüntüde, ABD’nin Ukrayna’ya yönelik yaptığı mali yardımlara ilişkin Graham, “Ruslar ölüyor, yaptığımız en iyi harcama” ifadelerini kullanmıştı. Söz konusu açıklamalar, Rusya’nın tepkisini çekmeye devam ediyor.

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...