Tgrt Haber

Mozambik'te facia! Derme çatma vapur battı, 90'dan fazla kişi öldü

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Tgrthaber.com.tr / Çeviri
08 Nisan 2024 09:58 - Güncelleme : 08 Nisan 2024 12:53

Mozambik'te kapasitenin üzerinde Nampula yakınlarındaki bir adaya doğru ilerleyen derme çatma vapurla facia yaşandı. Vapur battı, 90'dan fazla kişi hayatını kaybetti. 

Mozambik'te eskiden bir balıkçı teknesi olarak kullanılan ardından vapura dönüştürülen deniz aracı faciaya neden oldu. Derme çatma vapur, Nampula yakınlarındaki bir adaya doğru ilerlerken sorun yaşamaya başladığını bildirdi. Vapurda yaklaşık 130 kişi bulunuyordu. 

''YOLCU TAŞIMAYA UYGUN DEĞİLDİ''

Nampula'nın eyalet sekreteri Jaime Neto, "Tekne aşırı dolu olduğu ve yolcu taşımaya uygun olmadığı için battı. 94 kişi hayatını kaybetti. Kurbanlar arasında çok sayıda çocuk da var" dedi.

Arama kurtarma ekiplerinin kazadan sağ kurtulan 5 kişi bulduğu ancak denizdeki şartlar nedeniyle operasyonları sürdürmekte zorlandıkları belirtildi. 

KOLERA SALGINI YALANI İDDİASI

Neto'nun açıklamalarına göre vapurdakilerin çoğu, kolera salgını hakkındaki yalan bilgiler sebebiyle yaşadıkları adadan kaçmaya çalışıyordu. 

Neto, vapurda yaşanan sorunları soruşturacaklarını ifade etti. Yetkililere göre kurtarılan 5 kazazededen 2'si hastanede tedavi görüyor. 

Kaynak: Tgrthaber.com.tr / Çeviri
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...