Tgrt Haber

Mülteci kampına baskın düzenleyen İsrail dost ateşiyle askerlerini öldürdü

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Anadolu Ajansı
16 May 2024 09:19 - Güncelleme : 16 May 2024 09:36
Mülteci kampına baskın düzenleyen İsrail dost ateşiyle askerlerini öldürdü

Gazze'nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı'na baskın düzenleyen İsrail askerleri, tanklarıyla kendi askerlerini vurdu. Dost ateşiyle 5 asker öldü, 3'ü ağır 7'si de yaralandı.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları 7 ayı aşkın süredir devam ederken İsrail ordusu birçok kez dost ateşiyle askerlerini öldürdü. Son olarak Gazze'nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı'na baskın düzenleyen İsrail güçleri, 5 askeri dost ateşiyle öldürdü, 3'ü ağır 7'si de yaralandı.

TANKLARLA DOST ATEŞİ

İsrail ordusunun ön raporunda, paraşütçü birlikleriyle ile birlikte hareket eden bir İsrail tankının, dün akşam askerlerin bulunduğu bir binayı 2 kez hedef aldığı aktarıldı.

Tankçı birliğinin, paraşütçülerden önce bölgeye geldiği ve paraşütçülerin de bölgeye ulaşmasının ardından söz konusu binada konuşlandığı belirtildi.

Mülteci kampına baskın düzenleyen İsrail dost ateşiyle askerlerini öldürdü - 1. Resim

Akşam saatlerinde başka bir paraşütçü birliğin bölgeye gelerek, 2 İsrail tankına aynı binaya girdiklerini haber verdiği belirtildi. Tankçı birliğinin söz konusu binanın pencerelerinden birinde silah namlusu tespit etmesi üzerine binaya iki kez ateş açtığı ifade edildi.

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, ölen askerlerin tamamının Paraşütçü Tugayı'ndan Yüzbaşı Roy Beit Yaakov (22), Çavuş Gilad Arye Boim (22), Çavuş Daniel Chemu (20), Çavuş İlan Cohen (20) ve Çavuş Betzlel David Shashuah (21) olduğu kaydedildi.

SALDIRILAR GENİŞLEDİ

İsrail ordusu dün Cibaliya kampındaki askeri saldırılarını genişlettiğini duyurmuş, görgü tanıkları da İsrail askerlerinin kampta "yüzlerce yerinden edilmiş Filistinliyi barınma merkezlerinden Gazze kentinin batısına doğru zorla göç ettirdiğini söylemişti.

Mülteci kampına baskın düzenleyen İsrail dost ateşiyle askerlerini öldürdü - 2. Resim

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...