Tgrt Haber

Nadir görülen yılan avını yemeye çalışırken öldü! Uzmanlar gördükleri karşısında şoke oldu

12 Eylül 2022 09:59 - Güncelleme : 12 Eylül 2022 10:17
Nadir görülen yılan avını yemeye çalışırken öldü! Uzmanlar gördükleri karşısında şoke oldu
abd,yılan

Kuzey Amerika'nın en nadir yılanı bir süredir her yerde aranıyordu ve Florida'da bir parkta görüldü. 4 yılın ardından bulunan yılan ölü olarak bulununca ise uzmanlar büyük bir hayal kırıklığı yaşadı. Nadir görülen yılanın bir avı yutmaya çalışırken ölümü ise daha önce hiç kayıtlara geçmemişti.

Amerika Birleşik Devletleri'ndeki yılan uzmanları bir süredir nadir görülen bir yılanın peşindeydiler, 4 senenin ardından ise ilk kez peşinde oldukları yılan ile karşı karşıya geldiler. Fakat yılanın ölü oalrak bulunması, uzmanları büyük bir hayal kırıklığına uğrattı. Latince ismi Tantilla oolitica olan ve yalnızca 20 santimetrelik yılanın dev bir kırkayak yutmaya çalışırken boğularak öldüğü tespit edildi.

Yılan uzmanlarının peşinde oldukları yılanın oldukça dev bir kırkayak (Scolopendra alternans) olduğu henüz yavru olmasına rağmen yılanın boğulmasına neden olduğu anlaşıldı. Uzmanlar sebebini araştırırken yılanın sindirebileceğinden çok daha büyük bir türde kırkayak olduğunu fark ettiler.

T.oolitica'yla akraba olan diğer yılan türlerinin dev kırkayaklar ve akrepleri yediği biliniyor ama söz konusu nadir yılanın daha önce bu türden bir avı yutmaya çalıştığı hiç görülmemişti.

Nadir görülen yılan avını yemeye çalışırken öldü! Uzmanlar gördükleri karşısında şoke oldu

Florida Müzesi'nden araştırmacıların gerçekleştirdiği otopside yılanın, avının yaklaşık 50 milimetresini yuttuğu tespit edildi. Kırkayağın kalan 23 milimetrelik bölümüyse dışarıdaydı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...