Tgrt Haber

Navalni'nin ardından Putin yeni bir muhalif ismi radarına aldı

21 Şubat 2024 17:31 - Güncelleme : 21 Şubat 2024 17:44
Navalni'nin ardından Putin yeni bir muhalif ismi radarına aldı
rusya,

Rus muhalif Aleksey Navalni'nin ölümünün ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in hedefine yeni bir ismin girdiği iddia edildi. 

Rusya'da tutulduğu hapishanede ölü bulunan Aleksey Navalni'nin ölümüne dair tartışmalar sürerken ortaya dikkat çeken yeni bir iddia atıldı. Rus medyası, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in baskı uygulayabileceği yeni bir ismin gündeme geldiğine işaret etti. Navalni'nin erkek kardeşi Oleg Navalni, Rus lider Putin'in radarına girdi. 

Navalni'nin ölümünden sonra bölgede tansiyon her dakika artarken, Rus haber ajansı TASS, ülkeden kaçan Oleg Navalni'nin İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan "arananlar listesine" eklendiğini aktardı. Konuyla ilgili farklı bir detay paylaşılmazken, 40 yaşındaki Navalni'nin hangi suçtan arandığına ve hakkındaki davanın detaylarına dair ise bir açıklama yapılmadı. 

Navalni'nin ardından Putin yeni bir muhalif ismi radarına aldı - 1. Resim

Başka bir suçtan dolayı listede yer alan Oleg Navalni, Covid-19'daki kapanma zamanında insanları kışkırtmak ve ağabeyinin önayak olduğu hükümet karşıtı gösteriyi organize etmek suçundan aranıyordu. 

KREMLİN SUÇLAMALARI REDDETTİ

Öte yandan Navalni'nin ailesinin ve Batılı devletlerin Rus lider Vladimir Putin'i suçlaması Moskova'da seslerin yükselmesine neden oldu. Kremlin Sözcüsü Dimitriy Peskov, Batılı ülkelerin Rus yönetimine karşı 'kaba' açıklamalarda bulunduğunu, bunun 'kabul edilemez' olduğunu söyledi.

Navalni'nin ardından Putin yeni bir muhalif ismi radarına aldı - 2. Resim

Moskova'da gazetecilerin sorularını cevaplayan Peskov, "Navalni’nin cesedinin ailesine ne zaman teslim edileceği" sorusuna "Bu konuyla ilgilenmiyoruz. Bu, Devlet Başkanlığı idaresinin işlevi değil." cevabını verdi.

Sürecin devam ettiğini söyleyen Peskov, ''Bununla ilgili gerekli tüm işlemler yapılıyor. Yapılan soruşturmanın sonuçları kamuya henüz açıklanmadı, bu nedenle şimdilik bilinmiyor." ifadesini kullandı.

Kaynak: TASS
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...