Tgrt Haber

Navigasyonlu taktik balistik füze ateşlendi: Açıklamalar peş peşe geldi

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
18 May 2024 09:20 - Güncelleme : 18 May 2024 09:33
Navigasyonlu taktik balistik füze ateşlendi: Açıklamalar peş peşe geldi

Kuzey Kore, gerilimi artıracak bir füze denemesine daha imza attı. Yeni geliştirilen otonom navigasyon sistemine sahip taktik balistik füze ateşlendi. Kuzey Kore'nin bu hamlesinin ardından açıklamalar peş peşe geldi.

Kuzey Kore, dün öğle saatlerinde Japon Denizi istikametine doğru birden fazla balistik füze fırlattı. Güney Kore ve Japonya'dan peş peşe açıklamalar gelirken Kuzey Kore de fırlatılan füzeye ilişkin bilgi verdi. 

KİM JONG-UN İZLEDİ

Kuzey Kore'nin resmi basınına göre; yeni geliştirilen otonom navigasyon sistemine sahip taktik balistik füzenin, Kim Jong-un’un denetiminde test edildiği aktarıldı.

Navigasyonlu taktik balistik füze ateşlendi: Açıklamalar peş peşe geldi - 1. Resim

FAZLA DETAY VERİLMEDİ

Füze denemsinin başarılı bir şekilde gerçekleştiği aktarılan haberde; füzenin uçuş mesafesi, ulaştığı irtifa ve vurulan hedefin konumu gibi teknik bilgilere yer verilmedi.

Denemeden duyduğu memnuniyeti dile getiren Kim’in savunma sanayii yetkililerini tebrik ettiği aktarıldı.

Navigasyonlu taktik balistik füze ateşlendi: Açıklamalar peş peşe geldi - 2. Resim

NE OLMUŞTU?

Kuzey Kore dün yerel saatle 15.10 sıralarında Japon Denizi istikametine doğru birden fazla balistik füze fırlatmış, Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı füzelerin kısa menzilli olduğunu ve yaklaşık 300 kilometre uçtuğunu açıklamıştı. Japonya hükümeti de denemeyi doğrularken, Japonya Baş Kabine Sekreteri Yoshimasa Hayashi füzelerin ülkenin münhasır ekonomik bölgesine girmediğini ifade etmişti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...