Tgrt Haber

Netanyahu Gazze'deki Filistinlileri 'gönüllü göç' ettirmeye çalışıyor

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: İsrail HaYom
26 Aralık 2023 15:38 - Güncelleme : 26 Aralık 2023 15:39
Netanyahu Gazze'deki Filistinlileri 'gönüllü göç' ettirmeye çalışıyor
,gazze,filistin,israil

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze'de yaşayanların başka ülkelere gönüllü göç ettirilmesi için çalışmalara başladı.

İsrail, Gazze'ye saldırılarına 81 gündür devam ederken Başbakan Binyamin Netanyahu, Gazze'deki Filistinlilerin gönüllü olarak başka ülkelere göç ettirilmesi için uğraşıyor. Tel Aviv yönetimi, Filistinlilerin kendi topraklarını bırakıp başka ülkelere göç etmesinin 'doğru insani çözüm' olduğunu savunuyor. Filistin Dışişleri Bakanlığı ise 'gönüllü göç'e karşı. 

İsrail HaYom gazetesinin haberine göre Netanyahu, parti milletvekilleriyle toplantısı sırasında Filistinlileri kabul edecek ülkeleri 'sorun' olarak nitelendirdi. Dünyanın bu meseleyi tartıştığını iddia eden BM büyükelçisi Danny Danon ''Gazze’den ayrılarak üçüncü bir ülkeye gitmek isteyenlerle ilgili İsrail içinde bir ekip oluşturulması gerekiyor'' dedi.

'Gönüllü göç'ü ilk dile getiren isimlerden biri olan Danon'un sözleri üzerine Netanyahu, ''Bizim sorunumuz mültecileri kabul etmeye hazır ülkeler. Biz bunu çözmek için çalışıyoruz.'' ifadelerini kullandı.

Netanyahu Gazze'deki Filistinlileri 'gönüllü göç' ettirmeye çalışıyor

İsrail'in aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich de 'gönüllü göç'e destek veren isimler arasında yer aldı, 'doğru insani çözüm'ün bu olduğunu öne sürdü.

Batılı ülkelerden sözde 'gönüllü göç'e tepkiler gelirken Mısır ve Ürdün de Filistinlilerin evlerinden uzaklaştırılmasına yol açacak hiçbir durumu kabul etmeyeceklerini açıkladı. 

Netanyahu Gazze'deki Filistinlileri 'gönüllü göç' ettirmeye çalışıyor

FİLİSTİN YÖNETİMİ: CESUR BİR ULUSLARARASI TUTUM GEREKİYOR

Filistin Dışişleri Bakanlığı da İsrail basınında çıkan haberlere tepki gösterdi. Netanyahu'nun ve İsrailli milletvekilinin Gazze'deki Filistinlilerin gönüllü olarak başka ülkelere göç ettirilmesi yönündeki açıklamaları kınadılar. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Netanyahu'nun bu itirafları, Gazze'ye yönelik saldırıların ve soykırım suçlarının derhal durdurulması için cesur bir uluslararası tutumu gerektiriyor." 

Kaynak: İsrail HaYom
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...