Tgrt Haber

Netanyahu Refah'a saldırıda ısrarcı: Birçok meseleyi çözecek

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Anadolu Ajansı
17 May 2024 09:34 - Güncelleme : 17 May 2024 09:52
Netanyahu Refah'a saldırıda ısrarcı: Birçok meseleyi çözecek

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Refah'a saldırı için kararlı olduğunu bir kez daha dile getirdi. Netanyahu, Refah'a saldırının birçok sorunu çözeceğini düşündüğünü ifade etti. 

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze sınırı yakınlarındaki bir askeri hava gösterisine katıldı. Burada yaptığı konuşmasında İsrailli Başbakan, Refah'a saldırı konusundaki ısrarını sürdürdü. İsrail devlet televizyonu KAN'ın haberine göre Netanyahu konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"Refah harekatı pek çok meseleyi çözecek. Bu, sadece onların geriye kalan Tugaylarının (Hamas'a işaretle) yenilgiye uğratılmasıyla sınırlı kalmayacak aynı zamanda kaçış ve takviye için kullandıkları tünelleri de kapsayacak.''

Netanyahu, şu an çok önemli bir savaşa tanık olduklarını ve bu sona erdiğinde düşmanı yenmeye daha çok yaklaşmış olacaklarını savundu. 

Netanyahu Refah'a saldırıda ısrarcı: Birçok meseleyi çözecek - 1. Resim

İSTİFA SORUSUNDAN KAÇTI ZAFERİ İŞARET ETTİ

Hamas'ın 7 Ekim'deki saldırısını öngörememesi nedeniyle istifa etmeyi düşünüp düşünmediği sorusunu da cevaplayan Netanyahu, "Başarısızlıkla ilgili mevzu ben de dahil hükümetin her üyesini ilgilendiriyor ancak şu anda tek odak noktamız zafer. Yüzlerce askerimiz bu yüzden öldü. Kazanmamız için savaştılar" dedi.

REFAH'A SALDIRI HAZIRLIĞI

Hamas Hareketi Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniyye, 6 Mayıs'ta Katar ve Mısır'a, Gazze Şeridi'nde ateşkes anlaşmasına ilişkin önerilerini onayladığını bildirmişti.

Hamas'ın Katar ve Mısır tarafından iletilen "ateşkes önerilerine" onay verdiğini duyurmasının ardından İsrail Savaş Kabinesi, Refah'ta saldırılara devam kararı almıştı.

Netanyahu Refah'a saldırıda ısrarcı: Birçok meseleyi çözecek - 2. Resim

İsrail ordusu, 7 Mayıs'ta Refah'ın doğusuna kara saldırısı başlatmış Mısır'a açılan sınır kapısı Refah'ın Filistin tarafında kontrolü ele geçirmişti.

İsrail ordusunun işgal ettiği bölge Gazze'ye insani yardımların girişinde ana geçiş noktası olan ve Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilerin yurt dışına çıkmak için kullandıkları tek geçiş noktası Mısır sınırındaki Refah Sınır Kapısı'nı da içeriyor.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 15 bin 103’ü çocuk, 9 bin 849'u kadın olmak üzere 35 bin 272 Filistinli öldürüldü, 79 bin 205 kişi yaralandı.

Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...