Tgrt Haber

Netanyahu'nun dolandırıcılık davasında 'devlet tanığı' olan isme ceza

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Anadolu Ajansı
31 Ocak 2024 12:59 - Güncelleme : 31 Ocak 2024 12:59
Netanyahu'nun dolandırıcılık davasında 'devlet tanığı' olan isme ceza
israil,

İsrail'de Başbakan Binyamin Netanyahu'ya karşı açılan yolsuzluk davasında 'devlet tanığı' olarak ifade veren eski Özel Kalem Müdürü Ari Harow dolandırıcılıktan suçlu bulundu.

İsrail-Hamas savaşıyla beraber rafa kalkan Başbakan Binyamin Netanyahu'ya karşı açılan yolsuzluk davasında 'devlet tanığı' olarak eski Özel Kalem Müdürü Ari Harow suçlu bulundu. Times of Israel gazetesinin haberine göre, Harow, dolandırıcılık ve güveni kötüye kullanmaktan ceza aldı.

İki dönem Başbakan Netanyahu'nun Özel Kalem Müdürlüğü görevini yürüten Harow'un kendisine yöneltilen suçlamaları ceza pazarlığı kapsamında itiraf ettiği ve 6 ay kamu hizmeti ile 190 bin dolar para cezasına çarptırıldığı belirtildi.

Netanyahu'nun dolandırıcılık davasında 'devlet tanığı' olan isme ceza

FONLARI ZİMMETİNE GEÇİRMİŞ

Harow, görevini sürdürdüğü 2014'te satması gereken bir danışmanlık şirketindeki fonları zimmetine geçirmekle suçlanıyordu. 

Harow, Ağustos 2017'de kendisinin karşı karşıya olduğu yolsuzluk soruşturmasındaki ceza pazarlığı kapsamında Netanyahu'ya yönelik yolsuzluk davasında savcılık adına tanıklık yapmayı kabul etmişti.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...