Tgrt Haber

Nijerya'da dehşet! Kiliseyi silahlarla bastılar: En az 50 ölü

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
05 Haziran 2022 20:35 - Güncelleme : 05 Haziran 2022 20:57
Nijerya,Kilise

Nijerya'nın Ondo eyaletinde bulunan bir kiliseye düzenlenen silahlı saldırıda en az 50 kişinin hayatını kaybettiği aktarıldı. Kanlı saldırıda hayatını kaybedenlerin arasında çocuklarında olduğu belirtildi.

Nijerya'nın güneybatısındaki Ondo eyaletindeki bulunan St Francis Xavier kilisesine silahlı saldırı düzenlendi. Kanlı saldırı da en az 50 kişinin hayatını kaybettiği aktarıldı. Nijerya'nın alt yasama meclisinde Owo bölgesini temsil eden Adelegbe Timileyin yaptığı açıklamada, kilise rahibinin de saldırganlar tarafından kaçırıldığını aktarıldı.

DEVLET BAŞKANI SALDIRIYI 'İĞRENŞ' OLARAK NİTELENDİRDİ

Nijerya basınında yer alan haberlerde, en az 50 kişinin cansız bedeninin Owo'daki Federal Tıp Merkezi (FMC) ve St. Louis Katolik Hastanesine taşındığı bildirildi. Eyalet milletvekili Ogunmolasuyi Oluwole, saldırının ardından kiliseyi ve hastaneyi ziyaret ederek, hayatını kaybedenlerin arasında çocukların da olduğunu belirtti.

Nijerya Devlet Başkanı Muhammadu Buhari yaptığı açıklamada, saldırıyı "iğrenç" olarak nitelendirerek kınadı.

"SALDIRGANLARA HESAP SORMAK İÇİN BÜTÜN KAYNAĞI KULLANACAĞIZ"

Başkent Abuja'ya yaptığı geziyi yarıda keserek Ondo'ya dönen Ondo Eyalet Valisi Arakunrin Oluwarotimi Akeredolu, "Bu saldırganları yakalamak ve hesap sormak için mevcut her kaynağı kullanacağız" dedi. Saldırganların kimliği ve amacı henüz bilinmiyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...