Tgrt Haber

ABD Başkanı Joe Biden'in akıllara durgunluk veren videosu!

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Tgrthaber.com.tr / Çeviri
11 Haziran 2024 15:41 - Güncelleme : 12 Haziran 2024 15:13

ABD Başkanı Joe Biden, katıldığı etkinlikte yaklaşık 1 dakika boyunca hiç kıpırdamadan durduğu anlarla endişelerin artmasına sebebiyet verdi.

ABD Başkanı Joe Biden, son zamanlarda gaflarıyla olmasa da yaptıklarıyla adından söz ettiriyor. Geçtiğimiz günlerde sahnedeyken, olmayan bir sandalyeye oturmaya çalışmasıyla şaşırtan Biden bu kez ABD'nin Ulusal Özgürlük Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte yaptığıyla endişeye neden oldu. 

Olmayan sandalyeye oturmaya çalışan Biden 1 dakika boyunca dondu kaldı - 1. Resim

Birçok ünlü ismin katıldığı konserleri ve canlı performansları davetlilerle beraber izleyen Biden, bir noktada 1 dakika boyunca kıpırdamadan durdu. Etrafındakilerin dans edip eğlendiği görülürken Biden'ın tepkisiz kaldığı anlar kimsenin gözünden kaçmadı. O anlar bir de kameraya yansıyınca sosyal medya bu görüntüleri konuştu.

OLMAYAN SANDALYEYE OTURMAYA ÇALIŞTI

Öte yandan geçtiğimiz hafta Joe Biden'ın Fransa ziyareti sırasında Colleville-sur-Mer kentindeki ABD mezarlığında, 2. Dünya Savaşı'nın seyrini değiştiren Normandiya Çıkarması'nın 80. yıl dönümü nedeniyle anma töreni yapıldı.

Akıl sağlığı kötüye gittiği iddia edilen Biden olmayan sandalyeye oturmaya çalıştı - 1. Resim

Törenden paylaşılan görüntülere göre, Biden, var olmayan bir sandalyenin önünde durduğunu zannederek oturmaya çalıştı. Sosyal medyada da yayılan görüntülere dair bazı kullanıcılar Biden’ın yaşı ve sağlık durumuna yönelik eleştirel yorumlarda bulundu.

''BIDEN'IN AKIL SAĞLIĞI İYİ DEĞİL''

Öte yandan geçtiğimiz günlerde ABD'de zaman zaman tartışılan 'Joe Biden'ın akıl sağlığı' yeniden masaya yatırılmıştı. ABD basınından Wall Street Journal'a açıklamalarda bulunan üst düzey yetkililer, Biden'ın durumunun gittikçe daha da kötü olduğunu söylemişti.

Demokrat ve Cumhuriyetçi Parti'den 45'i aşkın üst düzey yetkili, Biden'ın konuşurken birçok şeyi karıştırdığını, durumunun hiç de iyi olmadığını anlatmıştı. Zaten gaflarıyla sıklıkla anılan Başkan'ın artık daha sık hata yaptığını, bazen toplantının tam da ortasında donup kaldığını, duyulamayacak seviyede konuştuğu belirtilmişti.

ABD tarihinin en yaşlı Başkanı Joe Biden'ın skandallarını üst düzey yetkililer anlattı - 1. Resim

''KENDİ POLİTİKALARINI BİLE HATIRLAMAKTA ZORLANIYOR''

ABD'li bir yetkili, onun yanında rahat hissetmenin mümkün olmadığını, bir toplantıda Biden'ın çok yavaş hareket ettiğini, katılımcıların elini sıkmasının 10 dakika sürdüğünü anlatmıştı.

Biden'ın konuşması sırasında sık sık yardımcılarına döndüğünü ve diğer yetkililere söz verdiğini de kaydeden kaynaklar, Başkan'ın birçok ismi unuttuğunu ya da karıştırdığını, kendi politikalarını da hatırlamakta zorlandığını aktarmıştı.

ABD tarihinin en yaşlı Başkanı Joe Biden'ın skandallarını üst düzey yetkililer anlattı - 2. Resim

SÜREKLİ NOTLARA BAKIYOR 

Biden'ın önemli siyasi konulara dair ayrıntıları hatırlamakta zorlandığı ve çoğunlukla yardımcılarının hazırladığı notlara bakmak zorunda olduğu kaydedilmişti.

'ABD tarihinin en yaşlı Başkanı' olarak tarihe geçen 81 yaşındaki Biden, bir toplantıda kendisi için özellikle belirtilip, yazılmış notları okumasıyla bir skandala imza atmıştı. Notlarda "Odaya gireceksin ve katılımcılara merhaba diyeceksin. Oturacaksın, 2 dakika brifing vereceksin. Katılımcılara teşekkür edeceksin, odadan çıkacaksın" yazıyordu.

Kaynak: Tgrthaber.com.tr / Çeviri
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...