Tgrt Haber

Pakistan'ın kuzeybatısında yağmur felaketi: Çok sayıda ölü ve yaralı var!

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: Anadolu Ajansı
30 Mart 2024 22:57 - Güncelleme : 30 Mart 2024 23:03
Pakistan'ın kuzeybatısında yağmur felaketi: Çok sayıda ölü ve yaralı var!

Pakistan’da Hayber-Pahtunhva eyaletini vuran şiddetli yağışlar can aldı. Yağmurdan dolayı evlerin çatılarının çöktüğü, sel meydana geldiği ve bazı yolların kapandığı bildirildi.

Pakistan'ın kuzeybatısındaki şiddetli yağışlar hayatı felç etti. Yetkililer, 8 kişinin, çoğunluğu çocuk olmak üzere, sel ve diğer yağış kaynaklı olaylarda hayatını kaybettiğini açıkladı. 12 kişinin de sel ve çatı çökmesi sonucu yaralandığı belirtildi. 2 çocuğun ise sel sularında kaybolduğu ifade edildi.

YETKİLİLER UYARDI!

Arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Kayıp çocuklar için çalışmalar sürerken, yaralılar hastaneye kaldırıldı. Yetkililer, bölgedeki halkı sel ve heyelan riskine karşı uyardı.

Pakistan'ın kuzeybatısında yağmur felaketi: Çok sayıda ölü ve yaralı var! - 1. Resim

Shahzad, ölenlerden üçünün aynı aileden 3 ila 7 yaşlarındaki kardeşler olduğunu kaydetti. Yetkililer, güvenlik önlemleri nedeniyle bölgedeki bazı yolların kapatıldığını duyurdu.

Hayber-Pahtunhva eyaletinde 2 Martta şiddetli yağışların etkisiyle bazı evlerin çatılarının çökmesi, bazı evlerin de heyelan nedeniyle toprak altında kalması sonucu yaklaşık 30 kişi yaşamını yitirmişti.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...