Tgrt Haber

Paşinyan pes etti: Tarihi Ermenistan topraklarından vazgeçelim

Editör: Onur Kaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
22 May 2024 23:29 - Güncelleme : 23 May 2024 00:05
Paşinyan pes etti: Tarihi Ermenistan topraklarından vazgeçelim

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, tarihi Ermenistan toprakları hedeflerinden vazgeçmeleri gerektiğini söyledi. Bu arayışı durdurmaları gerektiğini söyleyen Paşinyan, uluslararası arenada tanınan yasal sınırları kabul etmeleri gerektiğini belirtti.

Ermenistan parlamentosunda milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, tarihi Ermenistan toprakları hedeflerinden vazgeçmeleri gerektiğini söyleyerek, “Bizim 'tarihi Ermenistan' arayışını durdurmamız gerekiyor” dedi.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Ermenistan Ulusal Meclisi’nde milletvekillerinin sorularını cevapladı. Tartışmalı Ermenistan sınırları hakkında açıklamalarda bulunan Paşinyan, Sovyetler Birliği’nin dağılma sürecinde Azerbaycan ile yaşanan sınır tartışmalarını hatırlattı.  Paşinyan, 1988 yılında kurulan bir komisyonun sınır çalışması yaptığını ancak bu sınırların hukuki bir resmiyete kavuşmadığını belirtti.

Paşinyan pes etti: Tarihi Ermenistan topraklarından vazgeçelim - 1. Resim

"YASAL SINIRLARIMIZDAN EMİN OLDUK"

1991 yılında Sovyetler Birliği dağılırken Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki sınırların hukuken belirlendiğini ifade eden Paşinyan, "1991 yılında Ermenistan ile Azerbaycan arasında hukuki sınırlar vardı ve biz bugün bu sınırlar üzerinde çalıştık. O sınırların hukuki gerekçelerini de ortaya koyduk. Ermenistan’ın yasal sınırlarından emin olduk” dedi.

"VATAN İÇİNDE VATAN ARIYORUZ"

Sovyetler Birliği’nin dağılmasından sonra da sınır tartışmalarının devam ettiğin dile getiren Ermenistan Başbakanı şöyle devam etti:

"Biz vatan içinde vatan arıyoruz. Şimdi bizim politik mesajımız şudur. Sevgili vatandaşlar, Ermenistan Cumhuriyeti'nin sevgili vatandaşları. Bizim 'tarihi Ermenistan' arayışını durdurmamız gerekiyor çünkü bu anavatanı bulduk. Bu anavatan 29 bin 743 kilometrekare egemen topraklar içeren Ermenistan Cumhuriyeti'dir."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...