Tgrt Haber

Kremlin Sözcüsü Peskov: Buça'daki görüntüler sahte

04 Nisan 2022 13:58 - Güncelleme : 04 Nisan 2022 14:12
Rusya'nın Ukrayna'yı işgali 40. günde de devam ederken Kiev'in kuzeybatısında yer alan Buça'daki katliamın görüntülerinin dünyadaki yankısı sürüyor.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Ukrayna'nın Buça şehrinde, Rus ordusunun sivilleri katlettiği iddialarını reddetti. Peskov, katledilen sivillerin görüntülerinin sahte olduğunu iddia etti.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali 40. günde de devam ederken Kiev'in kuzeybatısında yer alan Buça'daki katliamın görüntülerinin dünyadaki yankısı sürüyor.

Rus ordusunun Ukrayna'nın Buça şehrinde sivillerin toplu bir şekilde ve işkenceyle öldürüldüğü iddialarına Kremlin'den yalanlama geldi. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, açıklamalarında görüntülerin sahte olduğunu iddia ederek şunları söyledi:

''Rusya, Bucha'daki insanların ölümüne sebep olduğu yönündeki iddiaları reddediyor. Konular uluslararası düzeyde tartışılmalı. Bu konu Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BM) toplantısında ele alınmalı. Bu girişimin engellendiğini biliyoruz. Diplomatlarımız bu konunun Güvenlik Konseyi'nin gündemine taşınması için yoğun çaba gösterecek. Bu ciddi bir konu.''

Kremlin Sözcüsü Peskov: Buça'daki görüntüler sahte

''BİRÇOK GÖRÜNTÜ SAHTE''

Dünya liderlerine de çağrı yapan Peskov, açıklamasının devamında ise şunları söyledi:

''Liderlere Bucha ilgili şüpheyle yaklaşması çağrısı yapıyoruz. Durum kesinlikle ciddi ve burada özellikle birçok uluslararası liderin açıklama yapmak için acele etmemelerini, suçlamalarda bulunmamalarını, ancak yine de çeşitli kaynaklardan bilgi talep etmelerini, en azından argümanlarımızı dinlemelerini istiyoruz.''

''Bu materyallere güvenilemez. Rusya Savunma Bakanlığı birçok sahte görüntüyü ortaya çıkardı. Gerçekler, olayların tarih kronolojisine göre bu görüntülerin güvenilirliği lehinde değil.''

BUÇA'DA SİVİL KATLİAMI

Kiev'e 37 kilometre uzaklıktaki Buça'daki katliam görüntülerine yenileri eklendi. Buça'da kilise bahçesinden toplu mezar çıktı. 

Kremlin Sözcüsü Peskov: Buça'daki görüntüler sahte

Agence France-Presse (AFP) muhabiri Buça'daki bir sokakta en az 20 ceset gördüğünü söylerken Associated Press gazetecileri ise en az 21 ceset saydıklarını bildirdi. AP muhabiri, cesetlerden 9'unun Rus işgalcilerin üs olarak kullandığı bina çevresine dağılmış olduğunu ve hepsinin sivil kıyafet giydiğini belirtti.

Cesetlerin tamamı kısa mesafeden ateş edilerek öldürülmüştü. Aralarından ikisinin elleri arkadan bağlanırken, biri başından vurulmuş, diğerinin de bacakları bağlanmıştı.

KİLİSE BAHÇESİNDE TOPLU MEZAR

Ukrayna'nın başkenti Kiev'e 37 kilometre mesafede yer alan Buça'da asıl katliamın ise kilise bahçesinde yapıldığı ortaya çıktı. Sokaktaki cesetleri, toplu mezar görüntüleri izledi. Buça'daki bir kilisenin bahçesinde bulunan toplu mezardan onlarca ceset çıktı. Yaklaşık 15 metre uzunluğundaki toplu mezarda bazı sivil kurbanların başları dışarıdaydı, bazılarının da elleri ve ayakları.

Kremlin Sözcüsü Peskov: Buça'daki görüntüler sahte

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...