Tgrt Haber

PKK'ya ait hedefler yerle bir edildi, dünya basını dev operasyonu böyle duyurdu: Türkiye dediğini yaptı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
05 Ekim 2023 12:02 - Güncelleme : 05 Ekim 2023 12:10
PKK'ya ait hedefler yerle bir edildi, dünya basını dev operasyonu böyle duyurdu: Türkiye dediğini yaptı
PKK,TSK,,Hakan Fidan,Operasyon

Ankara'daki hain terör saldırısının ardından düğmeye basan TSK, PKK inlerini yerle bir etti. Operasyonların ardından dünya basını Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın uyarılarını da manşetlerine taşıdı. Hedeflerin tek tek imha edildiğinden bahseden Batı medyası, 'Türkiye dediğini yaptı' vurgusuna yer verdi.

Ankara’da PKK'lı hainlerin gerçekleştirdiği terör saldırısının ardından Türkiye, operasyonların düğmesine bastı. Yurt içinde terör örgütünün hücre evlerine peş peşe baskınlar düzenlenirken yurt dışında da TSK'ya ait jetler PKK'nın hedeflerini yerle bir etti.

Operasyonlardan hemen önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı açıklamada, sınır ötesine harekat sinyali vermiş ardından da Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, PKK'ya ait tüm tesislerin 'meşru hedef' olduğu vurgusunu yapmıştı.

'UYARININ ARDINDAN HEDEFLERİ VURDU'

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve özellik Bakan Fidan'ın bu sözlerinden ardından PKK'ya ait hedeflerin yerle bir edilmesini dünya basını manşetlerine taşıdı. Uluslararası haber ajansı AP operasyonları 'Türkiye, Ankara'daki bombalı saldırıya misilleme yapılacağı uyarısının ardından Irak'taki Kürt militanları yeniden vurdu' ifadeleriyle okuyucularına servis etti.

Ankara saldırganlarının Suriye'den geldiğin açıklandığını yazan Hindustan Times Fidan'ın 'PKK ve YPG'nin kontrolündeki tesislerden üçüncü şahısların uzak durmasını tavsiye ediyoruz' sözünü öne çıkardı.

PKK'ya ait hedefler yerle bir edildi, dünya basını dev operasyonu böyle duyurdu: Türkiye dediğini yaptı

'ABD DESTEKLİ TESİSLER DE HEDEFTE'

ABD merkezli Bloomberg haberinde 'Fidan, Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Türkiye'nin hafta sonu Ankara'da düzenlenen intihar bombası saldırısının ardından Suriye'de ABD destekli Kürt militan grupların işlettiği enerji tesislerini ve diğer tesisleri hedef alabileceğini söyledi' ifadelerine yer verdi.

'SALDIRILARIN DEVAMI GELECEK!'

France 24 'Türkiye Irak'a yeni saldırılar düzenliyor, Suriye'yi uyarıyor' başlığı ile okurlarının karşısına çıktı. Fransız haber platformu 'Türkiye Çarşamba günü Irak'taki Kürt hedeflerine yeni saldırılar başlattı ve hafta sonu Ankara'ya saldırı düzenleyen militanların Suriye'den geldiği sonucuna vardıktan sonra sınır ötesi hava saldırılarının daha yoğun olacağı konusunda uyardı' dedi.

PKK'ya ait hedefler yerle bir edildi, dünya basını dev operasyonu böyle duyurdu: Türkiye dediğini yaptı

Alman DW 'Türkiye, Irak'ta PKK'ya yeni saldırılar başlattı' başlıklı haberinde 'Fidan, Türk istihbaratının Pazar günkü bombalı saldırının arkasındaki iki kişinin Suriye'den geldiğini tespit ettiğini söyledi' ifadesine yer verdi.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...