Tgrt Haber

Planlar çalındı: Paris'teki Yaz Olimpiyatları şimdiden güvenlik tehdidi altında!

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Guardian
28 Şubat 2024 12:12 - Güncelleme : 28 Şubat 2024 12:22
Planlar çalındı: Paris'teki Yaz Olimpiyatları şimdiden güvenlik tehdidi altında!
paris,fransa,hırsızlık

Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenecek Yaz Olimpiyatları henüz başlamadan güvenlik tehdidiyle karşı karşıya. Güvenlik planları çalındı. 

Bu yıl Paris'te düzenlenecek Yaz Olimpiyatları'nda alınacak güvenlik önlemlerine dair planlar çalındı. Paris'in ana tren istasyonu Kuzey Garı'nda, güvenlik planlarına dair bilgilerin yer aldığı bilgisayarla iki USB'nin içinde olduğu çanta çalındı. 

Polisten yapılan açıklamada, Paris Belediyesi'nde çalışan bir mühendisin, çantayı koltuğunun üzerindeki bölmeye yerleştirdiği belirtildi.

Planlar çalındı: Paris'teki Yaz Olimpiyatları şimdiden güvenlik tehdidi altında! - 1. Resim

HASSAS BİLGİLER VARDI

56 yaşında olan ve kimliği paylaşılmayan mühendisin, trenden inerken çantanın çalındığını fark ettiği bildirildi. Çantada, güvenlik güçlerinin ve Paris Belediyesi'ne bağlı zabıta ekiplerinin olimpiyatlarda alacağı önlemlere dair hassas bilgilerin bulunduğu ifade edildi. 

Polis, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını söylerken, belediyeden henüz açıklama yapılmadı. 

OLİMPİYAT TEMMUZ-AĞUSTOS AYLARINDA

26 Temmuz-11 Ağustos'ta düzenlenecek Yaz Olimpiyatları'nda her gün toplamda yaklaşık 35 bin güvenlik görevlisinin hazır bulunması planlanıyor.

Ayrıca müsabakaların düzenleneceği bölgelerde özel geçiş noktaları ve QR kodlu kimlik tarama sistemleri de kurulacak.

Kaynak: Guardian
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...