Tgrt Haber

Polis, otopilot moduna geçen Tesla'yı kovaladı! Direksiyon başındaki sürücü uyuyakaldı 

03 Ocak 2023 01:40 - Güncelleme : 03 Ocak 2023 01:56
Polis, otopilot moduna geçen Tesla'yı kovaladı! Direksiyon başındaki sürücü uyuyakaldı 
Tesla,otopilot,Almanya

Almanya’da Tesla araca sahip bir sürücü, aracını otopilot moduna alarak direksiyon başında uyudu. Durumu fark eden polis ekipleri, otopilot modundaki aracı dakikalarca kovaladı. 

Almanya'da duyanları hayrete düşüren bir olay yaşandı. Otopilot özelliğiyle tanınan Tesla markalı aracın sürücüsü, direksiyon başında uyudu. Otopilot modunda giden aracı fark eden polis ekipleri, dur ihtarına uymayan otopilot modundaki aracı 15 dakika boyunca kovaladı. 

SÜRÜCÜYÜ UYANDIRMAYA ÇALIŞTILAR

Polis, söz konusu aracı durdurmak istedi fakat sürücü polislere yanıt vermedi. Sürücüyü uyandırmakta başarısız olan polis, saatte 110 kilometre hızla otopilot modundaki aracı kovaladı. Yaklaşık 15 dakika sonra araç sürücüsü uyanarak aracı kenara çekti. 

Bamberg polisi tarafından 29 Aralık'ta yapılan açıklamada, 45 yaşındaki sürücünün kontrol esnasında "uyuşturucu etkisi altındaymış" gibi tepkiler verdiği aktarılarak, sürücünün aracın güvenlik sistemini ellerinin direksiyonda olduğuna inandırmak için ağırlık kullandığı ifade edildi. 

EHLİYETİNE EL KONULDU 

Sürücünün karayolu trafiğini tehlikeye atmakla suçlandığı aktarılan açıklamada, mahkemeye kadar sürücünün ehliyetine el konulduğu belirtildi. Tesla ve polis arasındaki kovalamaca kimsenin yaralanmadığı da açıklandı.

 

Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...