Tgrt Haber

Polonya en kötü senaryoya hazırlanıyor! Sığınak envanterleri gün yüzüne çıkıyor

11 Ekim 2022 08:56 - Güncelleme : 11 Ekim 2022 09:17
Polonya en kötü senaryoya hazırlanıyor! Sığınak envanterleri gün yüzüne çıkıyor
polonya,,rusya

Rusya'nın aylar sonra Ukrayna'nın başkenti Kiev'i bombalamasının ardından Polonya, acil bir durumda halkın kullanımına hazır olmalarını sağlamak için ülkedeki bomba sığınaklarının envanterini çıkarmaya başladı.

Ukrayna'nın Kırım'daki Kreç Köprüsü'nü havaya uçurmasının ardından Rusya intikam için başkent Kiev'e bomba yağdırdı, Polonya harekete geçti. Polonya basınında yer alan haberlere göre, sığınakların stokları çıkmaya başladı. Polonya İçişleri ve İdare Bakan Yardımcısı Maciej Wasik'in yorumlarına atıfta bulunarak, tahminen 62 bin 'sığınma yerinin' teftişleri ilçe itfaiyeleri tarafından yürütülüyor. İncelemede, her bir sığınağın uygun şekilde donatılıp donatılmadığını ve kullanıma uygun olup olmadığı değerlendirecek. 

''EN KARANLIK SENARYOLARA HAZIRLANIYORUZ''

Maciej Wasik, Ukrayna'daki çatışmaların tırmandığı bir zamanda olsa dahi Polonyalıların tehlikede olmadığını belirtti. Wasik,  açıklamasına şu sözlerle devam etti:

"NATO'dayız, Avrupa Birliği'nin bir parçasıyız. Ukrayna'yı güçlü bir şekilde desteklesek de bu savaşta yer almıyoruz, ancak Polonya güvenli bir ülke. En karanlık senaryolara hazırlanıyoruz. Bu konuda kararlıyız. Gerçekleşme ihtimalleri çok düşük olsa da biz onlar için hazırız." 

YETERLİ SIĞINAK YOK

Ülkenin 62 bin sivil sığınağının, Polonya nüfusunun yalnızca yaklaşık yüzde 3.4'üne eşdeğer olan yaklaşık 1,3 milyon kişiye ev sahipliği yapma kapasitesine sahip olduğu bildiriliyor. Wielkopolska eyaleti gibi bazı bölgelerde bu tür kamu tesisleri yoktur. Wasik'in bakanlığı Haziran ayında Polonyalıların garajlara ve bodrumlara sığınabileceklerini öne sürmüştü. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...