Tgrt Haber

Polonya'dan Rusya için yeni yaptırım çağrısı: Güçlendirilmeli ve sıkılaştırılmalı

15 Aralık 2022 13:47 - Güncelleme : 15 Aralık 2022 14:03
Polonya'dan Rusya için yeni yaptırım çağrısı: Güçlendirilmeli ve sıkılaştırılmalı
Rusya,Ukrayna,Polonya,Yaptırım,Savaş,ABD,NATO,AB

Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, Rusya'ya karşı uygulanan bazı yaptırımların hafifletilmek istendiğini söyledi ve yaptırımların daha da güçlendirilmesi çağrısında bulundu. Morawiecki, "Rusya'nın mallarına el konulmasından yanayız" dedi.

Vladimir Putin'in 24 Şubat sabahı verdiği saldırı emriyle başlayan Rus ordusunun Ukrayna'yı işgal girişimi tüm şiddetiyle devam ediyor. Savaşın ilk gününden bu yana Rusya'ya sert yaptırımlarla karşılık veren başta ABD olmak üzere Avrupa ülkelerinin zaman geçtikçe yaptırımları hız kesti. Bu durumu Polonya tarafından pek hoş karşılanmadı.

"MOSKOVA DURDURULMALI"

Rus lobicilerin yaptırımları hafifletmek için çalışmalar yaptıklarını söyleyen Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, Rusya'ya daha fazla yaptırım uygulanmasını istemeyen ülkelere karşı olduklarını belirtti ve Moskova'yı durdurmanın herkesin ortak çıkarına olacağını ifade etti.

"YAPTIRIMLAR GÜÇLEDİRİLMELİ VE SIKLAŞTIRILMALI"

Morawiecki, birkaç ülkenin Rusya'ya yaptırımları hafifletmek için çabaladığını savunarak, "Polonya buna karşı. Yaptırımların güçlendirilmesi ve sıkılaştırılması çağrısında bulunuyoruz. Rusya'nın mallarına el konulmasından yanayız" değerlendirmesinde bulundu.

"ZENGİNLİKLERİNİ UKRAYNA KANI ÜZERİNE İNŞA ETTİLER"

El konulan paraların Ukrayna'yı yeniden inşa etmek için kullanılabileceğinin altını çizen Morawiecki, "Rus oligarkların cüzdanlarına ulaşılmalı. Güçlerini ve zenginliklerini Ukrayna kanı üzerine inşa ettiler. Sadece kendi iyilikleri ve çıkarları, onlar için en büyük değerler" diye konuştu.

SEJM, RUSYA'YI "TERÖR SPONSORU DEVLET" İLAN ETTİ

Polonya Parlamentosu'nun alt kanadı olan Sejm ise Rusya'yı "terör sponsoru devlet" ilan eden bir kararı kabul etti. Sejm tarafından dün akşam saatlerinde yayımlanan bildiride, Rusya'nın sistematik olarak insan haklarını ve uluslararası hukuku ihlal ettiği belirtildi.

Rusya'nın soykırım suçu işlediği ve diğer ülkelerin topraklarına saldırdığı vurgulanan bildiride, "Sejm, Rusya Federasyonu'nu terör araçlarını uygulayan ve terörü destekleyen bir devlet olarak tanımıştır" ifadesi kullanıldı.

Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...