Tgrt Haber

Putin artık 'bekleyen taraf' Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ardından Sisi de Putin’i ayakta bekletti

28 Temmuz 2023 11:46 - Güncelleme : 28 Temmuz 2023 12:24
vladimir putin,rusya,mısır,ukrayna

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin artık bekleten değil bekleyen oldu. Mısır Cumhurbaşkanı Sisi de Putin'i bekletti. Ukraynalı yetkililer, Putin'in beklediği anları yayımlayarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da beklettiğini hatırlattılar.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Mısırlı mevkidaşı Abdulfettah el Sisi'yi uzun süre ayakta beklediği anlar gündem oldu. St. Petersburg'daki Rusya-Afrika zirvesinden önce Konstantinovskiy Sarayı'nda bir araya gelirken Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, Rus lider Putin'i bekletti, o anlar sosyal medya hızla yayıldı.

Ukrayna İçişleri Bakanlığı Danışmanı Anton Geraşenko, Putin'in Sisi'yi uzun süre ayakta beklediğini belirterek görüntüleri sosyal medya hesabından paylaştı. Videoda Putin, elleri arkasında sessizce odada dolanırken ve masayı düzeltirken görüldü.

Putin artık 'bekleyen taraf' Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ardından Sisi de Putin’i ayakta bekletti

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'I HATIRLATTI

Geraşenko, bunun yabancı liderlerin Putin'i beklettiği ilk olay olmadığını belirterek Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da Putin'i bekletmesine göndermede bulundu. Erdoğan da geçen sene temmuz ayında Tahran'da düzenlenen Türkiye-Rusya-İran üçlü zirvesinde Putin'i uzun süre bekletmiş, bunun daha önce Rusya liderinin Türk heyetini beklettiği olaya 'misilleme' olabileceği öne sürülmüştü.

Putin artık 'bekleyen taraf' Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ardından Sisi de Putin’i ayakta bekletti

''PUTİN ARTIK 'BEKLEYEN TARAF''

Putin'in geçmişte de birçok lideri dakikalarca bekletmesi “strateji” olarak yorumlanmıştı. Sosyal medyada yer alan yorumlarda, son dönemde Ukrayna'daki savaş ve Wagner'in isyanı nedeniyle zor günler geçiren Putin'in bu defa 'bekleyen taraf' haline geldiği belirtildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...