Tgrt Haber

Putin istedi, Rusya Parlamentosu onayladı! Yeni başbakan Mihail Mişustin oldu

Editör: Berkay Alptekin / Kaynak: Anadolu Ajansı
10 May 2024 17:14 - Güncelleme : 10 May 2024 17:19
Putin istedi, Rusya Parlamentosu onayladı! Yeni başbakan Mihail Mişustin oldu

Rusya Parlamentosunun alt kanadı Devlet Duması, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in aday gösterdiği Mihail Mişustin'in başbakanlığını onayladı.

Devlet Dumasında, Mişustin'in adaylığını oylamak için genel kurul toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda Mişustin'in konuşmasının ardından parti temsilcileri de söz aldı.

Konuşmalar sırasında Komünist Parti Başkanı Gennadiy Zyuganov, çekimser oy kullanacaklarını dile getirdi.

Mişustin, genel kuruldaki 432 milletvekilinden 375'inin "evet" oyunu aldı. 57 milletvekilinin çekimser oy kullandığı oylama sonucunda Mişustin'in başbakanlığı onaylandı.

MİŞUSTİN KABİNE ÜYELERİNİ BELİRLEYECEK

Mihail Mişustin, en kısa sürede başbakan yardımcıları ve bakanlardan oluşan kabine üyelerini belirleyerek parlamentoya onaylanması için sunacağını dile getirdi.

Mişustin'in bir hafta içinde federal yürütme organlarının yapısına ilişkin önerilerini Rusya Devlet Başkanı Putin'e, iki hafta içerisinde de başbakan yardımcıları ve icracı bakan adaylarının isimlerini Rusya Parlamentosunun alt kanadı Devlet Dumasına sunması gerekiyor.

Putin, dışişleri bakanı, savunma bakanı, adalet bakanı, acil durumlar bakanı ve içişleri bakanını Rusya Parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi ile istişare ederek Duma'nın onayı olmadan doğrudan atayacak.

Yasalar gereği, yeni hükümetin onaylanma süreci en fazla 20 Mayıs'a kadar sürebilecek.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...