Tgrt Haber

Putin savaş kararlarını kimlerle alıyor? İşte Putin'in A takımı

01 Mart 2022 12:05 - Güncelleme : 01 Mart 2022 12:41
Doğalgaz ve petrol ticareti yapan Rus iş insanı Yuri Kovalchuk da Putin’in sır küpü.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, en son Ukrayna işgali olmak üzere dünyada pek çok önemli karara imza atıyor. Peki Putin’in en güvendiği akıl hocaları kimler? Stratejik kararları kimlerle birlikte alıyor? Gazeteci Cem Küçük o isimleri tek tek anlattı.

Doğalgaz ve petrol ticareti yapan Rus iş insanı Yuri Kovalchuk da Putin’in sır küpü.

Vladimir Putin, 22 yıldır Rusya Devlet Başkanı koltuğunda... Çok önemli kararlara imza attı ve ülkesini soğuk savaş sonrası yeniden süper güç yaptı. En son Ukrayna'nın işgali olmak üzere Suriye'de, Baklanlarda, Akdeniz’de, Orta Asya'da bir çok siyasi ve askeri kararlarıyla dünya siyasetinde etkin bir isim. Peki eski bir istihbarat subayı olan Putin, bu kararları kimlerle birlikte alıyor?

Gazetei Cem Küçük, TGRT Haber Günaydın Türkiye Programında Putin’i yakın çevresindeki akıl hocalarının kimler olduğuna dair çarpıcı bilgiler paylaştı. İşte Putin’in güvenlik halkası!

1 NUMARALLI ADAMI!

Putin’in bir numaralı adamı Rusya Güvenlik Konseyi Sekreteri Nikolaj Patrushev. Patrushev’in özellikle birkaç yıl önce Karadağ’ın NATO’ya girmesini engelleyen isim olduğu biliniyor. Putin’in en güvendiği isimin Patrushev. Putin onu istihbarat subaylığı yaptığı dönmeden tanıyor.

Putin’in iki numaralı adamı Rusya Gizli Servisi (FSB) Bakanı Alexander Bortnikov. Özellikle KGB döneminde Rusya içindeki ayaklanmaları bastırıyor. Rus kamuoyu önünde en fazla bilinen muhalif lider Aleksey Navalny’i takip eden ve tutuklayan kişi olarak biliniyor. Ayrıca Suriye’deki iç savaş döneminde de gizli harekatları organize ediyor. Putin’in diğer akıl hocası ise Rusya Dışişleri İstihbarat Başkanı Sergei Naryshkin. Putin, Naryshkin’i istihbarat subaylığı döneminden tanıyor ve yakın arkadaşlar.

Putin’in Ukrayna savaşını planlarken birlikte çalıştığı ve güvendiği isimlerin başında Rusya Savunma Bakanı Sergei Shoigu geliyor.. Ancak asker kökenli olmayan Shoigu, diplomasiden geliyor ve Batı ile ilişkileri önemsiyor.

PUTİN’İN AİLESİNE DE YAKIN

Rusya Devlet Başkanlığı İdaresi Başkanı Anton Vaino, Putin’in günlük planlarını organize eden kişi. Putin ve ailesine en yakın isimlerden birisi olarak biliniyor. Putin’in kimlerle ve nasıl görüşeceğini planlıyor. 

Putin’in en fazla güvendiği isimlerin başında tüm dünyanın yakından tanıdığı Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov geliyor. Lavrov, özellikle Ukrayna’nın işgali öncesinde ve sonrasında önemli rol oynadı.

PUTİN'İN SIR KÜPÜ 

Putin’in Ukrayna’ya işgali planlarken birlikte karar ekibin en önemli halkası Genelkurmay Başkanı Valery Gerasimov. Putin’in güvendiği isimlerden biri. Son zamanlarda Rusya halkı tarafından sıklıkla eleştiriliyor. Putin’in görevden aldığına dair iddialar ortaya atıldı ancak bu haberler yalan çıktı. 

Putin’in yakın çevresinin asker kökenli olduğu dikkat çekiyor. İstistanalardan biri de Rus iş insanı Yuri Kovalchuk. Putin’in sır küpü. Rusya’da petrol ve doğalgaz ticareti yapıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...