Tgrt Haber

Son dakika: Putin’den Ukrayna’ya suçlama: Türk Akım doğal gaz hattını havaya uçurmayı denedi

10 Ekim 2022 13:12 - Güncelleme : 10 Ekim 2022 14:18
Son dakika: Putin’den Ukrayna’ya suçlama: Türk Akım doğal gaz hattını havaya uçurmayı denedi
rusya,ukrayna,türk akım,doğal gaz

Son dakika haberi: Kırım’da Kerç Köprüsünün yıkılması ile birlikte gerilimin tırmandığı Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşta Putin’den Kiev yönetimine büyük bir suçlama geldi. Rusya Devlet Başkanı Ukrayna’nın Türk Akım doğal gaz hattını havaya uçurmayı denediğini iddia etti.

Rusya’dan Almanya’ya uzanan  Kuzey Akım 1 ve 2 boru hatlarında gelen patlamalardan sonra Rusya Devlet Başkanı Putin’den Ukrayna’ya yönelik şok bir suçlama geldi. Rusya Devlet Başkanı, Ukrayna güçlerinin Türk Akım doğal gaz hattını havaya uçurmayı denediğini iddia etti. Putin, "Rusya’nın, Baltık Denizi altından geçen uluslararası gaz taşıma sistemlerinin patlama nedenlerini araştırması önerisine neden izin verilmediği iyi bilinmektedir. Ama hepimiz kimin bu suçtan nihai faydayı sağladığını biliyoruz.” dedi.

KIRIM'DAKİ SALDIRIYA 'TERÖR EYLEMİ' DEDİ

Kırım’daki Kerç Köprüsüne yönelik saldırıyı ‘terör eylemi’ olarak ifade eden Putin ayrıca Ukrayna yönetiminin ‘uzun zamandan beri terörist yöntemler kullandığını’ ifade etti. Putin ayrıca Ukrayna’nın gizli servislerinin Rusya’daki Kursk nükleer enerji santraline de üç saldırı girişiminde bulunduğunu kaydederken Putin, ‘Rusya’nın bu terör eylemlerinin ciddi sonuçları olmamasını sağladığını’ belirtti.

UKRAYNA'YA GÖZDAĞI: GÜÇLÜ KARŞILIK VERİRİZ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Ukrayna'nın Rusya'ya karşı "terörist eylemler" gerçekleştirdiğini ve buna devam etmeleri halinde Rusya'nın güçlü bir karşılık vereceğini belirtti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...