Tgrt Haber

Putin'den yeni misilleme karar: Vize almayı zorlaştıran kararnameyi imzaladı

04 Nisan 2022 15:58 - Güncelleme : 04 Nisan 2022 16:26
Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin ardından Rusya'ya yaptırımlar sürerken Putin de yaptırımlara karşı misilleme kararlar almaya devam ediyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'nın işgalinin ardından gelen yaptırımlara yeni bir misilleme yaptı. Putin, AB ülkeleri başta olmak üzere bazı ülkelere vizeyi zorlaştıran kararnameyi imzaladı.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin ardından Rusya'ya yaptırımlar sürerken Putin de yaptırımlara karşı misilleme kararlar almaya devam ediyor.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgaliyle beraber batılı ülkelerden Rusya'ya binlerce yaptırım geldi. Rusya da batı ülkelerine misilleme olarak yaptırımlara karşılık vermeye devam ediyor. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in imzasıyla yayınlanan kararname ile AB ve bahsedilen ülkelere kolay vize verilmesini sağlayan bazı maddeler askıya alınmış oldu.

Yayınlanan kararnamede, "Avrupa Birliği'nin dostane olmayan eylemlerine yanıt olarak acil önlemler alma ihtiyacına dayanılarak kararname imzalandı" denildi.

Kremlin Bilgi Servisi'nde yayınlanan bir kararnameye göre AB ülkelerinin yanı sıra Danimarka, Norveç, İzlanda ve Lihteştayn’a da vizeler zorlaştırıldı.

ABD'DEN YENİ YAPTIRIMLAR

ABD Hazine Bakanlığından yapılan açıklamada, Ukrayna'ya yönelik "sebepsiz ve haksız" saldırısı nedeniyle Rusya'ya ağır bedeller yüklenmeye devam edildiği vurgulandı.

Rusya'nın teknoloji sektörünün hedef alındığı belirtilen açıklamada, bu kapsamda 21 kurum ile 13 kişinin yaptırım listesine eklendiği bildirildi.

Açıklamada, yeni yaptırımların Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısını sağlamak ve finanse etmek için gerekli olan kaynaklara erişimlerini kısıtlamak için ülkeye yönelik kapsamlı yanıtın bir parçası olduğu ifade edildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...