Tgrt Haber

Putin'in kızının vaftiz babası Viktor Medvedçuk dahil 4 politikacı Ukrayna vatandaşlığından çıkarıldı

11 Ocak 2023 11:03 - Güncelleme : 11 Ocak 2023 11:16
volodimir zelenskiy,ukrayna,rusya,vladimir putin

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Türkiye'nin arabuluculuk girişimleriyle Rusya'ya gönderilen Ukraynalı siyasetçi Viktor Medvedçuk dahil 4 Rusya yanlısı politikacının vatandaşlıktan çıkarıldığını duyurdu.

Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı savaş sonrasında Rusya yanlısı Ukraynalı politikacı Viktor Medvedçuk, vatana ihanet suçlamasıyla Ukrayna istihbaratı tarafından geçtiğimiz yıl nisan ayında gözaltına alındı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yakınlığı ile tanınan Medvedçuk, geçtiğimiz eylül ayında Türkiye'nin Rusya ve Ukrayna arasında esir takası yapılması konusunda arabuluculuk çabalarının ardından Rusya'ya gönderildi.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya yanlısı muhalif politikacılar Andrey Derkaç, Taras Kozak, Renat Kuzmin ve Viktor Medvedçuk'un vatandaşlıktan çıkarıldığını duyurdu. Bu yönde kararname imzalayan Zelenskiy yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Ukrayna Güvenlik Servisi ve Devlet Göç Servisi’nin hazırladığı materyaller temelinde, dört kişinin vatandaşlıktan çıkarılması kararını onayladım. Bunlar Andrey Derkaç, Taras Kozak, Renat Kuzmin ve Viktor Medvedçuk. Halkın seçtiği kişiler Ukrayna halkına değil de, Ukrayna'ya gelen katillere hizmet ediyorsa, o zaman kararlarımız yerini bulacaktır. Bu, alınacak son karar değil.''

PUTİN'İN KIZININ VAFTİZ BABASI MEDVEDÇUK

Putin'e yakınlığıyla bilinen Ukraynalı milletvekili Viktor Medvedçuk, Ukrayna İstihbarat Servisi (SBU) tarafından nisan ayında yakalanmıştı. Medvedçuk'un yakalandığını Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy duyurmuştu. Zelenskiy yaptığı açıklamada, Medvedçuk hakkında Ukrayna genelinde bir yakalama kararı çıkarıldığını ve Ukrayna İstihbarat Servisi (SBU) tarafından yapılan başarılı bir operasyonla ele geçirildiğini bildirmişti.

Putin'in kızının vaftiz babası Viktor Medvedçuk dahil 4 politikacı Ukrayna vatandaşlığından çıkarıldı

Rusya yanlısı olan Viktor Medvedçuk, “vatana ihanet” gerekçesiyle görülen davada ev hapsine çarptırılmış fakat Ukrayna'da savaşın başlamasıyla ev hapsinden firar etmişti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yakın bağları olduğu ortaya çıkan Ukraynalı oligark Victor Medvedçuk hakkında Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba, "Başkan Putin'e son derece yakındı. Vladimir Putin'in, Medvedçuk'un kızlarından birinin vaftiz babası olduğu söyleniyor. Bu gerçeğin kendisi her şeyi ortaya koyuyor" demişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...