Tgrt Haber

Putin'in şefi dediğini yaptı: Rus paralı asker grubu Wagner kritik şehir Bahmut'tan çekildi

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Reuters
25 May 2023 14:24 - Güncelleme : 25 May 2023 14:50
Putin'in şefi dediğini yaptı: Rus paralı asker grubu Wagner kritik şehir Bahmut'tan çekildi
vladimir putin,yevgeni prigojin,rusya,bahmut,ukrayna,wagner

Rus paralı asker grubu Wagner'in lideri Yevgeni Prigojin, an şiddetli çatışmaların yaşandığı kritik şehir Bahmut'tan çekildiklerini duyurdu. 

Kremlin ile arası açık olan Wagner lideri Yevgeni Prigojin, dediğini yaptı. Putin'in şefi olaran tanınan Prigojin, Wagner’in Ukrayna’nın Bahmut kentinden askerlerini çekmeye ve buradaki mevzilerini düzenli Rus birliklerine devretmeye başladığını açıkladı. Kremlin'in yeterli silah mühimmatı desteğinde bulunmadığını son zamanlarda sıklıkla dile getiren Prigojin, ''Birlikleri Bahmut’tan çekiyoruz. Bugün sabah saat beşten 1 Haziran’a kadar, birliklerin çoğu gerideki kamplara çekilecek. Mevzilerimizi orduya devrediyoruz'' dedi.

Öte yandan Prigojin, savaşın en uzun ve en kanlı muharebesinin ardından Cumartesi günü Bahmut’un ele geçirildiğini duyurmuştu. 

Putin'in şefi dediğini yaptı: Rus paralı asker grubu Wagner kritik şehir Bahmut'tan çekildi

''RUSYA ENTRİKA BAKANLIĞI''

Bahmut'un çevresinde savunma yapan Rus ordusunun  mühimmat yetersizliği sorunuyla karşı karşıya olduğunu belirten Prigojin, geçtiğimiz haftalarda "Bugün Rus ordusunda 72. Tugay'a bağlı bir birlik cepheden çekilerek mevzilerini terk etti. Cephe yaklaşık 2 kilometre daha geriye çekildi" ifadelerini kullanmıştı. Bakhmut'ta yaşanan krizle ilgili Rusya Savunma Bakanlığı'nı suçlayan Prigojin, "Sürekli entrikalar dönüyor. Bu nedenle Rusya Savunma Bakanlığı yerine Rusya Entrika Bakanlığı demek gerekir. Eğer Wagner istedikleri mühimmatı alabilseydi Slaviansk, Vugledar, Kramatorsk rahat edebilirdi" demişti.

Kaynak: Reuters
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...