Tgrt Haber

Ruanda'dan ABD'nin 'sınırından çekil' çağrısına tepki

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
19 Şubat 2024 11:12 - Güncelleme : 19 Şubat 2024 11:22
Ruanda'dan ABD'nin 'sınırından çekil' çağrısına tepki
ABD,Rusya

ABD'nin Kigali hükümetinin Kongo Demokratik Cumhuriyeti'ndeki (KDC) tüm askerlerini geri çekmesi ve bölgedeki füze sistemlerini devre dışı bırakıp, kaldırması çağrısına Ruanda'dan tepki geldi.

ABD'nin Kigali hükümetine, Kongo Demokratik Cumhuriyeti'ndeki (KDC) bütün askerlerini geri çekmesi ve bölgedeki füze sistemlerini devre dışı bırakması çağrısı gerilimi artırdı. 

Ruanda Dışişleri Bakanlığı'nın yapılan yazılı açıklamada; KDC ordusu destekli Ruanda'nın Kurtuluşu İçin Demokratik Güçler (FDLR) grubunun Tutsileri sınır bölgelerinden sürdüğü ve sınırda silahlandığı öne sürüldü.

BARIŞ SÜRECİNDEN ÇEKİLME...

Açıklamada, KDC hükümetinin Ruanda'yı işgal etmek ve rejim değişikliği yapmak istediği iddiasıyla, Angola'nın başkenti Luanda ve Kenya'nın başkenti Nairobi'de başlatılan barış sürecinden çekilmesinin derin endişeye neden olduğu belirtildi.

Ruanda'dan ABD'nin 'sınırından çekil' çağrısına tepki - 1. Resim

'ARABULUCU ROLÜ DE ZARAR GÖRDÜ'

Ruanda'nın, ABD'nin KDC'deki tüm askeri personeli çekme ve bölgedeki füze sistemlerini kaldırma çağrısına tepki göstermesiyle birlikte, ABD'nin Büyük Göller Bölgesi'ndeki güvenilir arabulucu rolüne de zarar verdiği ifade edildi.

BİNLERCE KİŞİ YERİNDEN EDİLDİ

Son iki haftada KDC'nin Kuzey-Kivu eyaletinin başkenti Goma'yı ele geçirmeye çalışan M23 üyelerinin artan saldırılarında birçok sivil ve askerin hayatını kaybettiği, binlerce kişinin yerinden edildiği vurgulandı.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...