Tgrt Haber

Rus askerleri silahsız sivilleri sırtlarından vurdu!

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: CNN International
12 May 2022 12:50 - Güncelleme : 12 May 2022 13:31

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali 78. günde de devam ederken Rus askerlerinin silahsız sivilleri sırtlarından vurarak öldürdüğü görüntüleri CNN International ortaya çıkardı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 24 Şubat'ta verdiği askeri emirle başlayan Ukrayna'nın işgali 78. günde de devam ederken Rus askerlerinin sivillere uyguladığı şiddet bir kez daha kanıtlandı. CNN International, başkent Kiev'de silahsız iki sivilin sırtlarından vurulduğu anların görüntülerini paylaştı. Görüntülerde iki Rus askerle konuşan Ukraynalı siviller ardından yollarına devam ederken Rus askerleri bir anda ağır silahlarla sivilleri sırtlarından vurdu. Hayatını kaybeden iki sivilin kimlikleri de ortaya çıktı.

Rus askerleri silahsız sivilleri sırtlarından vurdu!

Rus askerleri tarafından acımasızca öldürülen iki kişiden birinin otomobil galerisi sahibi olduğu diğer kişinin ise 68 yaşındaki Leonid Oleksiyoviç Plyats olduğu onun da galeride güvenlik görevlisi oalrak çalıştığı belirtildi.

Rus askerleri silahsız sivilleri sırtlarından vurdu!

SAVAŞ SUÇU OLARAK DOSYAYA EKLENDİ

İki kişinin de olay yerinde yaşamını yitirdiği belirtilirken, Ukrayna savcılığı bu görüntüleri Rusya'nın savaş suçu dosyasına eklediğini ve soruşturma başlatıldığını aktardı.

Plyats'ın kızı Yulia, "Babamın öldüğü videoyu görmeye dayanamıyorum. Fakat bu görüntüleri saklayacağım ve işgalcilerin ne kadar vahşi olduğunu çocuklarıma göstereceğim. Babam bir sivildi ve silah taşımayan bir barış yanlısıydı" ifadesini kullandı.

Kaynak: CNN International
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...