Tgrt Haber

Rus basınından korkutan tehdit: İngiltere’ye bir Sarmat füzesi yeter

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT HABER
28 Nisan 2022 10:05 - Güncelleme : 28 Nisan 2022 11:14
İngiltere ile Rusya birbirlerini karşılıklı suçladılar.

İngiltere'nin Ukrayna’ya artan askeri desteği Rusya’nın öfkesini artırıyor. İngiltere, Rusya’nın hedef tahtasına oturdu. Kremlin’e yakın Rus basını nükleer tehditte bulunarak “İngiltere’ye bir Sarmat füzesi yeter” diye konuştu.

İngiltere ile Rusya birbirlerini karşılıklı suçladılar.

Ukrayna’ya yönelik işgal harekatı başlatan Rusya ile Kiev’e en fazla askeri destek veren İngiltere arasında gerilim giderek artıyor. Rus yetkilileri, İngiltere’yi savaş kışkırtıcılığı yapmakla suçluyor. Kremlin’e yakınlığı ile bilinen gazeteci Vladimir Solovyov, sunduğu televizyon programında, “İngiltere’yi haritadan silmek için bizim bir Sarmat füzesi yeter. Ortada ada kalmaz” diye tehdit savurdu. Rusya’da Vladimir Putin’in iktidara geldiğinden beri Londra ile Moskova arasında ilişkiler giderek gerginleşiyor.

“SORUMLU TUTAMAZLAR”

Önceki gün İngiltere Savunma Bakan Yardımcısı James Heappey, “Rusya’nın saldırısına maruz kalan Ukrayna. Batı’nın onlara verdiği silahları kullanarak düşmanına kendi topraklarında yanıt vermesi yasal. Rusya, bizi sorumlu tutamaz. Silahın hangi ülkede üretildiği önemli değil, kimin kullandığı önemli. Dünyada silah pazarı diye bir kavram var” ifadelerini kullanmıştı.

Rus basınından korkutan tehdit: İngiltere’ye bir Sarmat füzesi yeter

“BİZ DE SORUMLU DEĞİLİZ”

Heappey’in bu sözleri Ukrayna’da istediği başarıyı elde edemeyen Rusya’yı daha da saldırganlaştırdı.. Rusya Savunma Bakanlığı açıklamasında “Londra’nın Kiev yönetimini kışkırtarak Rusya’ya yönelik provokasyona itmesi kabul edilebilir durum değil. Bu tür davranışlara Rusya anında gereken yanıtı verecektir. Ayrıca son dönemde Kiev’i ziyaret eden yabancı ülke temsilcilerinin can güvenliğinden sorumlu olmadığımızı beyan ederiz. Bölgede yürüttüğümüz özel askeri operasyonda Ukrayna başkenti Kiev’deki komuta merkezleri ve askeri karargâhların sürekli hedefimizde bulunduğunun bilinmesini isteriz” şeklinde cevap vermişti.

İkinci tepki Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova’dan geldi. Solovyov’un “Bir Sarmat füzesiyle İngiltere’yi yok ederiz” dediği televizyon programına katılan Zaharova, “Tarafları barıştırmak yerine Ukrayna’ya barut doldurup fitili ateşleme hevesindeler. Rusya düşmanlığı yarışında başrol elbette İngiltere’de. Londra’dan çıkan sözler, sonrasında NATO ve AB ülkeleri tarafından uygulanıyor” demişti.

PUTİN DE TEHDİT SAVURDU

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna’da devam eden çatışmaya dahil olan herhangi bir üçüncü ülkenin Moskova’dan “şimşek hızında yanıt alacağını” söylemişti. “Bunun için tüm araçlara sahibiz” diyen Putin, “Gerekirse onları kullanacağız. Bunu herkesin bilmesini istiyorum” diye konuştu. Ancak Putin “araçların” ne olduğu konusunda herhangi bir detay vermedi.

Kaynak: TGRT HABER
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...