Tgrt Haber

Rus ordusu Ukrayna'nın doğusuna yoğunlaştı! Donetsk'e saldırı: Ölü ve yaralılar var

02 Nisan 2022 09:37 - Güncelleme : 02 Nisan 2022 14:45
Rus ordusu, Ukrayna'nın Odessa şehrine de İskender füzeleriyle saldırı düzenledi.

İstanbul'daki barış görüşmelerinin ardından Ukrayna'nın Kiev ve Çernihiv kentlerinden çekilen Rus ordusu ülkenin doğusuna yoğunlaştı. Donetsk'e yönelik saldırılarda 7 kişi hayatını kaybetti, 7 kişi ise yaralandı.

Rus ordusu, Ukrayna'nın Odessa şehrine de İskender füzeleriyle saldırı düzenledi.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali 37. günde de devam ederken Donetsk Valisi Pavlo Kyrylenko, şehirdeki son durum hakkında açıklamalarda bulundu. İstanbul'da Rusya ve Ukrayna müzakere heyetlerinin görüşmesinin ardından Rusya'nın Kiev ve Çernihiv'deki saldırıları azaltacağı kararı çıkmasıyla Rus ordusu Ukrayna'nın doğusunda yoğunlaştı. 

Donestsk Valisi Kyrylenko da Rus ordusunun saldırı düzenlediğini duyurdu. Vali Kyrylenko, "Rusya sivilleri öldürüyor. 1 Nisan’daki saldırılarda Donetsk bölgesinde 7 kişi hayatını kaybederken 3’ü çocuk 7 kişi ise yaralandı. Mariupol ve Volnovahe şehirlerinde hayatını kaybedenlerin ve yaralıların sayılarını tespit etmek mümkün değil. Her savaş suçlusu cezalandırılacak" ifadelerini kullandı.

Rus ordusu Ukrayna'nın doğusuna yoğunlaştı! Donetsk'e saldırı: Ölü ve yaralılar var

TOMAK ŞEHRİNDE REFERANDUM HAZIRLIĞI

Öte yandan Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı Rusya’nın, Ukrayna’nın Zaporoji bölgesinde bulunan Tokmak şehrinde referandum hazırlığı içinde olduğunu öne sürdü.

Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Ukrayna ordusunun Rus işgaline karşı direnişi sürüyor. Rusya devletimiz karşısında tüm imkanlarla saldırıyor. Rus işgalciler 4 Nisan’da Tokmak şehrinde referanduma hazırlanıyor. Bu konu hakkında gerekli yerlere bilgilendirme yapılmıştır" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Ukrayna’ya bağlı Mikolayiv'de Rus ordusunun 29 Mart'ta vurduğu valilik binasındaki can kaybı 33’e ulaştı. Acil Durumlar Servisi’nden yapılan son açıklamada, saldırı sonucu hayatını kaybedenlerin sayısının 33'e yükseldiği bildirildi. Yaralı sayısı ise 34 olarak açıklandı. Enkaz alanında arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği aktarıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...