Tgrt Haber

İstanbul'daki barış görüşmelerinin ardından Rus ordusu kuzeyden çekiliyor

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
01 Nisan 2022 15:13 - Güncelleme : 01 Nisan 2022 15:32
İstanbul'da iki ülkenin barış görüşmeleri kararlarından biri de Rus ordusunun Kiev ve Çernihiv'de saldırıları azaltmasıydı.

Rusya-Ukrayna heyetlerinin İstanbul'daki görüşmesinin ardından Rus ordusu Çernihiv ve Kiev bölgelerinden çekilmeye başladı.

İstanbul'da iki ülkenin barış görüşmeleri kararlarından biri de Rus ordusunun Kiev ve Çernihiv'de saldırıları azaltmasıydı.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali 37. günde de devam ederken Rusya ve Ukrayna müzakere heyetlerinin İstanbul'daki görüşmelerinin ardından alınan karar çerçevesinde Rus ordusu, bazı bölgelerden çekiliyor. Çernihiv Valisi Viacheslav Chaus yaptığı açıklamada, Ukrayna’nın kuzeyinde Belarus sınırında bulunan Çernihiv’deki Rus askerlerinin çekildiğini belirterek, şu ifadelere yer verdi:

"Bugün çok fazla işimiz var. Silahlı Kuvvetlerimiz sayesinde düşman şehrimizden ayrılıyor. Ancak neden ayrılıyorlar sadece kendileri biliyor. Eğer gruplaştıktan sonra geri geleceklerse onları bekleyeceğiz" ifadelerini kullandı. Chaus, "Tüm ekiplerimizle normal hayata yeniden dönmek için çalışıyoruz. Silahlı kuvvetlerimiz düşmanın olduğu yerlerde mayın temizleme çalışmaları yapıyor.''

''SALDIRILAR DEVAM EDİYOR''

''Şehirdeki vatandaşlara seslenmek istiyorum, hava ve roket saldırıları tehlikesi halen devam ediyor. Düşman bugün şehrimizi vurabilir. Bu nedenle sirenleri duyduğunuz da lütfen sığınaklarda kalın. Rahatlamak için henüz erken. Savaş devam ediyor, düşman hala topraklarımızda bulunuyor. Herkes ne yapacağını biliyor. Gönüllülere de zaferimize katkıda bulundukları için bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Allah’a ve Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’ne inanıyorum.''

İstanbul'daki barış görüşmelerinin ardından Rus ordusu kuzeyden çekiliyor

GERİ ÇEKİLME KİEV'DE DEVAM EDİYOR

Valinin açıklamalarına benzer bir açıklama da Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı’ndan geldi. Açıklamada, "Rus birlikleri, Kiev bölgesinin kuzeyinden Belarus ile devlet sınırına doğru kısmen çekilmeye devam ediyor. Konvoylar arasında işgal sırasında Ruslar tarafından çalınan sivil araçlar (kamyon, otobüs, minibüs, araba) da bulunuyor" denildi.

Ukrayna Savunma Kuvvetleri'nin görevini başarıyla yerine getirmeye, geri çekilen Rus birliklerini takip etmeye, savunma pozisyonlarını kırmaya ve Ukrayna topraklarını özgürleştirmeye devam ettiği belirtildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...