Tgrt Haber

Rus tümgeneral Ukrayna'da Rusya'nın kendi mayınıyla öldü

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: The Independent
30 Kasım 2023 14:00 - Güncelleme : 30 Kasım 2023 14:55
Rus tümgeneral Ukrayna'da Rusya'nın kendi mayınıyla öldü
rusya,ukrayna

Ukrayna'da Rusya'nın 14. Kolordu Komutan Yardımcısı 45 yaşındaki Tümgeneral Vladimir Zavadski, Rusya'nın kendi mayınıyla hayatını kaybetti. Zavadski'nin ölümüyle Rusya, Ukrayna'da bir haftada 6 üst düzey subayını kaybetti.

Rusya'da Kremlin yanlısı Lenta gazetesi, 14. Kolordu Komutan Yardımcısı Tümgeneral Vladimir Zavadski'nin, salı günü Ukrayna'da öldüğünü duyurdu. Zavadski'nin eğitim gördüğü seçkin bir askeri akademi olan Moskova Yüksek Kombine Silahlar Komutanlığı Okulu da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla ölüm haberini duyursa da ardından gönderiyi sildi. Rusya Savunma Bakanlığı ise henüz bir resmi bir açıklama yapmadı. 

Rus güvenlik servisleriyle bağlantısı olduğunu iddia eden VChK-OGPU adlı Telegram kanalına göre Tümgeneral, Vladimir Putin'in kendi güçleri tarafından Ukraynalı keşif gruplarını hedef almak üzere yerleştirilen bir kara mayını patlamasının sonucu öldü. Telegram kanalından, "Soruşturma, düşmanla (sabotaj ve keşif birimi) mücadele etmek amacıyla komşu bir birim tarafından daha önce yerleştirilmiş bir mayının patlaması olasılığını değerlendiriyor" dendi.

ŞEHİR 2022'DE UKRAYNA'NIN ELİNDEN ALINMIŞTI

Olayın, kuvvetlerinin cephe hattından uzağa 'anlamsız' bir şekilde yeniden konuşlandırılması sırasında meydana geldiği ancak kara mayınının patlamasının tam olarak nerede gerçekleştiğiyle ilgili çelişkili haberler olduğu belirtildi. Lenta'nın haberinde Zavadski'nin Harkiv Oblastı'ndaki İzyum yakınlarında öldürüldüğü belirtilirken, şehrin Eylül 2022'de Ukrayna tarafından geri alındığı ve halihazırda Ukrayna'nın kontrolündeki topraklardaki cephe hattından onlarca kilometre uzakta bulunduğu kaydedildi.

Öte yandan Ukraynalı yetkililer şimdiye kadar Putin'in generallerinden 16'sının çatışmalarda öldüğünü iddia ederken, Rusya sadece 6 kişinin öldüğünü kabul ediyor.

Rus tümgeneral Ukrayna'da Rusya'nın kendi mayınıyla öldü

RUSYA-UKRAYNA SAVAŞINDA SON DURUM

24 Şubat 2022’de Rusya’nın Ukrayna’yı işgaliyle başlayan Rusya-Ukrayna Savaşı neredeyse iki senedir devam ediyor. Savaşın ilk zamanlarındaki yoğun çatışma dönemlerinin ardından şimdi sahada her iki taraf da ilerleyemez durumda. Zira, uzun zamandır taraflar pozisyonlarını değiştirmiş değil.

İsrail-Filistin Savaşı’nın başlamasıyla dikkatlerin üzerlerinden çekildiğini söyleyen Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ve yönetimi Batı’dan gelen desteklerin azalmasından duyduğu endişeleri dile getiriyor. Rusya ise Ukrayna’ya karşı savunma pozisyonuna devam ederken Gürcistan’da yeni bir üs kurma hazırlığında olması dikkati çekiyor.

Kaynak: The Independent
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...