Tgrt Haber

Rus turistler Bulgaristan'da parasız halde mahsur kaldı

01 Mart 2022 16:23 - Güncelleme : 01 Mart 2022 16:40
Rusya'nın Ukrayna'yı işgale başlamasının ardından en az 23 ülke hava sahasını Rusya'ya kapattı.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali nedeniyle Avrupa ülkelerinin hava sahalarının kapatmasının ardından Rus turistler, Bulgaristan'da mahsur kaldı.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgale başlamasının ardından en az 23 ülke hava sahasını Rusya'ya kapattı.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgale başlamasıyla birçok ülke Rusya'ya karşı yaptırımlara başladı. Avrupa ülkeleri, Moskova yönetimine yaptırımlara karşı hava sahalarını kapattı. Yurt dışında kış tatilinde olan Rus turistler, yaptırımlar nedeniyle ülkelerine dönemedi.

Bulgaristan Ulusal Radyosunun haberine göre, Bansko Kayak Merkezi'ne tatil için gelen Rus turistler, bu duruma isyan etti. Rusya'ya uygulanan yaptırımlar nedeniyle banka kartları da bloke edilen turistler, parasız kaldıklarını ne yapacaklarını bilmediklerini söylediler.

Türkiye veya Sırbistan üzerinden ülkelerine dönmek isteyen Rus turistler, uçak bileti fiyatlarının hızlı artmasından da şikayet ettiler.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...