Tgrt Haber

Rusya 9 Mayıs’a hazırlanıyor: Esirleri Kızıl Meydan’da zorla yürütecekler

04 May 2022 16:10 - Güncelleme : 04 May 2022 16:21
Rusya 9 Mayıs’a hazırlanıyor: Esirleri Kızıl Meydan’da zorla yürütecekler

Rusya 9 Mayıs’taki Zafer Bayramı ile adeta gövde gösterisine hazırlanıyor. Kritik tarih ile ilgili peş peşe yeni iddialar gelirken Putin’in Ukrayna’ya resmen savaş ilan edeceği söylemleri arttı. ‘Kıyamet günü uçağının 12 yıl sonra gösterilere katılacağı belirtildi. İngiliz basınında yer alan habere göre ise Rusya 3'ü İngiliz olmak üzere 500 savaş eserini Kızıl Meydan’da zorla yürüteceğini yazdı.

Tüm dünyanın gözü 9 Mayıs’taki Rusya’daki Zafer Bayramı gösterisine çevrildi. Geçtiğimiz günlerde Moskova semalarında görülen ‘Kıyamet Günü Uçağı’nın 12 yıl sonra gösterilerde yer alacağı ifade edildi.  9 Mayıs ile ilgili bir çarpıcı iddialar peş peşe sıralanırken Putin’in Ukrayna’ya resmen savaş ilan edeceği söylemleri de arttı.

11 BİN ASKER İLE GÖVDE GÖSTERİSİ

Rusya Savunma Bakanlığı ise 9 Mayıs’ta Kızıl Meydan’da yapılacak geçit törenine ilişkin bilgiler paylaştı. Bakan Şoygu, törene 11 bin asker, 131 çeşit silah ve askeri teknik araç, 77 uçak ve helikopterin katılacağını aktardı. Törende ilk kez Nahimov Deniz Askeri Okulu'nun Murmansk şubesi öğrencilerinin geçit törenine katılacağını bildiren Şoygu, orduya ait otomatik yönlendirme ve atış kontrol sistemi ile donatılmış Tornado-G 122 milimetrelik çok namlulu roketatarın da ilk kez törende yer alacağını dile getirdi.

TÖRENLERE 65 BİN KİŞİ KATILACAK

Rusya'nın 28 şehrinde 9 Mayıs Zafer Bayramı nedeniyle geçit töreni düzenleneceği bilgisini paylaşan Şoygu, bu törenlerde toplam 65 bin kişi, 2 bin 400 çeşit silah ve askeri teknik araç, 460 uçak ve helikopterin yer alacağını ifade etti.

9 Mayıs ile ilgili İngiliz basınından çarpıcı iddia gündeme bomba gibi düştü. Putin’in Zafer Bayramı askeri geçit töreni sırasında aralarında İngiliz savaşçıların da olduğu yüzlerce savaş esirini zorla yürüteceği ifade edildi. 

SAVAŞ ESİRLERİNİ ZORLA YÜRÜTECEKLER

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Ukrayna'ya silah sevkiyatı yapan NATO ülkelerine ait nakliye araçlarının Rus ordusunun meşru hedefi olduğunu söyledi. Mariupol kentinde Ukraynalılar ile birlikte savaşırken Rus güçleri tarafından yakalanan ve 3’ü İngiliz 500 savaşçının gösterilerde yer alıp almayacağı merak konusu oldu.  

ABD VE NATO’YA TEPKİ GÖSTERDİ

Bakan Şoygu ayrıca Ukrayna'ya gelen silah yüklü NATO araçlarına ilişkin de açıklamalarda bulundu ve "ABD ve NATO müttefikleri Ukrayna'ya silah sevkiyatına devam ediyor. Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'nin ihtiyaçları için ülke topraklarına silah veya malzemeyle gelen Kuzey Atlantik İttifakı'nın herhangi bir nakliye aracı bizim tarafımızdan imha edilmek için meşru bir hedeftir." ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...