Tgrt Haber

Rusya'nın yeni pazarlık kartı: ABD'li askerler ellerinde

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: İngiliz Telegraph Gazetesi
16 Haziran 2022 11:53 - Güncelleme : 16 Haziran 2022 13:43
Rusya'nın yeni pazarlık kartı: ABD'li askerler ellerinde
ABD askeri

Rusya, İngiliz askerlerinden sonra şimdi de ABD askerlerini esir aldığını açıkladı. İngiliz askerlerine idam cezası veren Rusya’nın 39 yaşındaki Robert Drueke ve 27 yaşındaki Andy Huynh için ne ceza vereceği merakla bekleniyor. 

Rusya'nın Ukrayna saflarında savaşırken esir aldığı iki İngiliz askerine idam cezası vermesi tüm dünyada şok etkisi meydana getirmişti. Hem Londra hem de Kiev iki askerin takas edilmesi için yoğun mesai harcamıştı. Bir haber de ABD'li askerler için geldi. Rusya, Ukrayna'nın Harkiv kentindeki cephede savaşan iki ABD'li askerin Rus askerleri tarafından esir alındığı açıkladı. 39 yaşındaki Robert Drueke ve 27 yaşındaki Andy Huynh’dan 2 gündür haber alınamıyordu. 

ABD: BİLGİMİZ VAR 

ABD Dışişleri Bakanlığı askerlerin yakalandığı bilgisine sahip olduklarını açıkladı.  ABD Savunma Bakanı Lloyd J. Austin ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mark A. Milley de konuya dair henüz bir yorum yapmadı.

Askerlerin aileleri ABD hükümetinden yardım isterken Robert Drueke'in annesi hükümetle yakın temas halinde olduğunu söyleyerek "ABD büyükelçiliği, onu bulmak için ellerinden gelen her şeyi yaptıklarına dair bana güvence verdi" ifadelerini kullandı. 

TAKAS PAZARLIĞI! KİM NE İSTEYECEK?

İki hükümet takas için her yolu denerken Rusya'nın İngiliz askerlerine karşılık kimi ya da neyi isteyeceği henüz belirsiz. İngiliz Telegraph Gazetesi, Putin'in esir askerler ile şuan Ukrayna'nın elinde bulunan yakın arkadaşı Viktor Medvedçuk'u takas etmek istediğini iddia etti.

Ukrayna'nın İngiltere büyükelçisi Vadym Prystaiko ise Rusya'nın Ukraynalı vekilleri isteyeceğini öne sürmüştü. Şimdi esir ABD askerleri için de benzer bir idam kararı verilmesinden endişe edilirken gözler Washington hükümetinin atacağı adımlara çevrildi.

Kaynak: İngiliz Telegraph Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...